Valeriu Paşa, despre protestul azerilor: Poliţia R. Moldova este absolut nepregătită să oprească altercaţiile din timpul întrunirilor

Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Poliţia ”bravă” a Republicii Moldova nu este capabilă să oprească bătăile de minute bune, sunt absolut nepregătiţi şi au zero capacitate analitică, constată activistul civic Valeriu Paşa, făcând referire la protestul comunităţii azere din Chişinău în legătură cu noile acţiuni militare de la graniţa cu Armenia. Şi „în mod absolut previzibil şi evident”, comunitatea armeană a organizat o contramanifestaţie protestele degenerând în bătăi.

„Cumătrul lui Dodon - Voicu, se ocupă de ”krâşuit” (protejat n.r.) scheme şi afaceri, de campania electorală a preşedintelui. În fruntea IGP este un poliţist care o calificare cel mult de sectorist. Asta în condiţiile în care nu avem diaspore azeră şi armeană mari.

Mie mi-i ruşine de ruşinea lor. Cu atât mai grotesc şi prostesc arată declaraţiile lui Dodon despre faptul că el 'îşi doreşte pace între cele două popoare care ne sunt ca fraţii''. Politică externă elucubrată”, scrie expertul pe contul său de socializare.

Protestul organizat miercuri de Congresul Azerilor din R. Moldova a degenerat în violenţe în faţa ambasadei Armeniei, unde manifestanţii au fost întâmpinaţi de membrii comunităţii armene, iar întrunirea a degenerat în altercaţii, protestatarii aplicându-şi reciproc pumni şi lovituri cu beţele de la steaguri.

Asociaţia Promo-LEX a condamnat comportamentul violent al protestatarilor din faţa ambasadei Armeniei menţionând că „un astfel de comportament” este inacceptabil şi intolerabil la o întrunire publică cerând forţelor de ordine să documenteze şi sancţioneze persoanele care se fac vinovate de încălcarea legislaţiei.