Valeriu Munteanu: Ghimpu nu doreşte să meargă în alegeri cu blocul ACUM. Am decis să mă retrag din PL

În actualele condiţii din R. Moldova, cea mai importantă bătălie pe care ar trebuie s-o ducă fiecare cetăţean este lupta cu binomul Plahotniuc-Dodon care duce statul tot mai departe de Uniunea Europeană, NATO şi România, consideră Munteanu.
Valeriu Munteanu, fost ministru liberal al Mediului
Valeriu Munteanu, fost ministru liberal al Mediului (facebook.com)

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că părăseşte fracţiunea PL. Acesta şi-a motivat decizia pornind de la faptul că fostul preşedinte PL, Mihai Ghimpu, cel care potrivit lui Munteanu ar conduce, de fapt fracţiunea liberală, nu doreşte să participe la parlamentare împreună cu blocul ACUM.

Mai mult decât atât, Munteanu a specificat că această decizie ar fi trebui s-o ia actualul preşedinte PL, Dorin Chirtoacă, lucru pe care acesta din urmă, nu l-a făcut. În context, Valeriu Munteanu a punctat că un om politic, un lider de partid puternic nu aşteaptă, ci doar propune, construieşte, are o viziune în care crede, pentru care luptă şi cu care învinge”.

„Când noul şef de partid a zis că aşteaptă reuniunea partidului pentru o decizie finală, mi-am dat seama că totul s-a terminat, că Partidul Liberal a decis deja să nu fie de partea bună a istoriei. Există o decizie a PL de a participa la alegeri de unii singuri. Vreau să fie clar, dl Mihai Ghimpu, conducătorul PL nu doreşte ca partidul să meargă în blocul opoziţiei unite.

PL a decis să meargă într-o direcţie, iar eu în alta. Am decis că nu pot fi părtaş la aşa ceva, la disiparea forţelor de opoziţie şi la dezamăgirea oamenilor. Am decis să mă retrag din PL. Voi susţine în continuare blocul ACUM care reprezintă opoziţia unită, pro-europeană, pro-românească, ant-Putin şi anti-binom, pentru a facilita votul cetăţenilor RM întru debarcare de la putere a binomului toxic Plahotniuc-Dodon”, a declarat Munteanu.

Totodată, a subliniat fostul vicepreşedinte PL, victoria binomului Plahotniuc-Dodon la parlamentarele din februarie 2019 ar însemna sfârşitul oricărui proiect românesc sau european pe acest teritoriu dintre Prut şi Nistru, şi mai degrabă ar duce la federalizarea Republicii Moldova în condiţiile impuse de Federaţia Rusă.

Fiind delegat de membrii PL să participe la discuţiile cu blocul ACUM, Munteanu a specificat că dialogul a fost pe alocuri complicat, dar sincer şi corect, punctând că Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) au venit cu oferta de a găzdui reprezentanţii PL şi PLDM pe listele ACUM şi în circumscripţii doar după ce fiecare aspirant la funcţia de deputat va trece comisia de integritate formată de societatea civilă, iar locurile pe listă şi repartizarea pe circumscripţii urmând a fi realizată în exclusivitate în baza criteriilor de meritocraţie.

În contextul în care la 10 decembrie a fost dat startul campaniei electorale în Republica Moldova, s-a decis ca tot atunci să aibă loc şi ultima şedinţă în cadrul căreia PL şi PLDM să-şi anunţe deciziile luate în acest sens.

„PLDM s-a conformat, a dat dovadă de responsabilitate, au adoptat o decizie de a merge împreună cu blocul ACUM. Personal am aşteptat cu nerăbdare ca noul preşedinte Dorin Chirtoacă să ducă Partidul Liberal pe locul unde i se cuvine, alături de opoziţia unită anti-binom, dau nu a fost să fie. Ceva inexplicabil s-a întâmplat în ultimele zile”, a afirmat Munteanu, adăugând că o decizie finală în acest sens va fi anunţată de PL în urma reuniunii partidului din 16 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe