Valerie, dispusă să ierte, în timp ce Hollande caută să pună capăt amiabil relaţiei sale cu Trierweiler

Preşedintele francez  Francois Hollande.
Preşedintele francez  Francois Hollande. (PATRICK KOVARIK / AFP / Getty Images)

Preşedintele francez, François Hollande, a intenţionat să pună capăt relaţiei cu partenera sa, Valerie Trierweiler, înainte de conferinţa de presă de luni. Hollande ar fi dorit să difuzeze un comunicat referitor la o înţelegere amiabilă cu Valerie, însă până la urmă a renunţat la idee, ca urmare a stării de 'şoc emoţional' a partenerei sale, care a avut nevoie de spitalizare, notează vineri ziarul ABC.

Este ceea ce dezvăluie ziarul britanic The Telegraph, care relevă şi că preşedintele a eliminat această posibilitate după ce a aflat că Valerie va rămâne în spital în următoarea perioadă.

Totuşi revista Closer a indicat că 'prima doamnă' franceză, care nu are un statut legal definit, nu are nici cea mai mică intenţie să pună capăt relaţiei sale cu preşedintele şi că ar fi dispusă să-i ierte această escapadă, într-un gest care reaminteşte de decizia adoptată de Hillary Clinton după scandalul Monica Lewinsky.

Săptămâna trecută, tabloidul francez a publicat fotografii care prezentau idila secretă a preşedintelui cu actriţa Julie Gayet. Potrivit ziarului Le Parisien, preşedintele i-ar fi dat vestea neplăcută lui Valerie, cu care are o relaţie de aproape zece ani, cu câteva ore înainte de apariţia revistei Closer.

Pe de altă parte, Cecilia Attias, fosta soţie a lui Nicolás Sarkozy când acesta a ajuns la palatul Elysee în 2007, şi-a exprimat 'simpatia şi solidaritatea' faţă de Valerie Trierweiler. Cecilia, care l-a părăsit pe Sarkozy la cinci luni după ce câştigase alegerile, a revendicat un statut care să legalizeze rolul de primă doamnă.

La momentul respectiv, fosta doamnă Sarkozy deja făcea referire la cât de 'plictisitor' este rolul său. 'Atunci când este ales preşedinte un bărbat, alături de el există o femeie, iar împreună formează un cuplu, care nu poate fi şters. Nu poţi să le pretinzi să nu iasă împreună, şi nici consoartei sale să se ocupe doar de aranjatul florilor', a spus Cecilia Attias.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe