Vâlcov şi Pop stârnesc indignare. Oficiali europeni cer o investigaţie

Atacurile unor politicieni ca Vâlcov şi Pop la adresa minorităţii germane, precum şi faptul că liderii la putere nu s-au distanţat public de ele au determinat 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să ceară investigarea României.
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

Atacurile lui Darius Vâlcov, Liviu Pop şi altor lideri PSD la adresa minorităţii germane au declanşat, aşa cum era previzibil de altfel, o reacţie oficială: 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au semnat o moţiune prin care cer forului din care fac parte o investigaţie asupra modului în care România îşi protejează minorităţile, relatează G4Media.ro.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei reprezintă 11 state membre – printre care Germania şi Ungaria – iar cei 22 de semnatari îşi motivează cererea prin apariţia în România a unor ”atacuri sistematice” şi ”insulte colective ţintite” împotriva minorităţii germane din partea unor ”reprezentanţi de rang înalt ai PSD şi a mass-media apropiate de guvern”.

Moţiunea citează atacul lui Liviu Pop, preşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlament, care a calificat Forumul Democrat German drept o ”organizaţie nazistă”. Tot Pop, într-o postare pe Facebook, a comparat mai mulţi aliaţi ai României, printre care şi Germania, cu gândaci.

Documentul îl nominalizează şi pe Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă şi fost ministru al Finanţelor, printre înalţii oficiali români care au jignit minoritatea germană. Moţiunea celor 22 relatează postarea unui clip video pe contul lui Vâlcov, clip care îl prezenta pe Klaus Iohannis în postură de nazist (foto).

”Intensitatea şi frecvenţa actelor de defăimare colectivă provenite din cercurile guvernamentale, precum şi lipsa distanţării liderilor de a se distanţa public de aceste acte, reprezintă un motiv de îngrijorare”, se arată în textul moţiunii.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne