Vâlcov: Şi Isărescu şi eu nu putem să ţintim postul de guvernator al BNR

Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, declaraţii de presă după adoptarea "Ordonanţei Lăcomiei"
Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, declaraţii de presă după adoptarea "Ordonanţei Lăcomiei" (Epoch Times)

Consilierul guvernamental Darius Vâlcov, "creierul" din spatele programului de guvernare al PSD, a fost întrebat, duminică seara, la Antena 3, dacă ţinteşte postul de guvernator al Băncii Naţionale, având în vedere că mandatul lui Mugur Isărescu se apropie de final.

"Nu. Eu cred că şi domnul Isărescu şi eu nu putem să ţintim acest post pentru că în momentul în care ai nişte lucruri nerezolvate din spate este bine să nu te duci să încerci la Banca Naţională", a fost răspunsul lui Darius Vâlcov, citat de Digi24.

În octombrie, sunt programate alegeri pentru Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale şi pentru poziţia de Guvernator BNR.

Voci din opoziţie au acuzat, pe fundalul războiului dintre PSD şi BNR, că Darius Vâlcov doreşte să preia personal şefia BNR pentru a avea acces la tiparniţa de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne