Văduva poliţistului Gheorghe Ionescu cere 1 milion de euro despăgubiri

.
. (Photos.com)

Văduva poliţistului Gheorghe Ionescu, decedat după ce un şofer turc l-a luat pe capota maşinii, cere despăgubiri de 1 milion de euro celui ce se face vinovat de moartea soţului său, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, văduva subinspectorului Ionescu s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Parchet şi s-a constituit parte civilă în proces.

Reamintim că subinspectorul de poliţie Gheorghe Ionescu a decedat vineri, 21 august, după aproape trei săptămâni de spitalizare. Poliţistul, fost angajat al Brigăzii Rutiere din Capitală, a fost adus în comă la spitalul Floreasca, pe data de 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a dat cu maşina peste el, refuzând să oprească pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina şi omul de afaceri turc a încetinit însă, atunci când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri şi apoi aruncat pe şosea. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi circula cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră. Abdullah Atas a fost arestat preventiv pe 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Subinspectorul a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare. MAI a anunţat că va sprijini familia cu tot ce este necesar, iar soţia lui Gheorghe Ionescu va fi angajată la MAI şi va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislaţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.