Văduva lui Steve Jobs cumpără revista The Atlantic, o publicaţie cu 160 de ani de istorie

Laurene Powell, văduva lui Steve Jobs
Laurene Powell, văduva lui Steve Jobs (Stephen Lam/Getty Images)

Laurene Powell, văduva fondatorului Apple, Steve Jobs, a achiziţionat, prin intermediul organizaţiei sale filantropice Emerson Collective, un pachet majoritar în revista americană The Atlantic, o instituţie fondată în urmă cu 160 de ani.

Acţionarul majoritar anterior, David Bradley, deţine o participaţie minoritară şi se angajează să rămână în fruntea grupului media timp de cel puţin trei ani, a anunţat The Atlantic într-o declaraţie emisă vineri, 28 iulie a.c. , care nu specifică suma implicată în tranzacţie sau acţionariatul noului proprietar.

Fondată în 1857 în Boston, The Atlantic a fost mult timp axată pe literatură, poezie şi politică. Dar, după ce a preluat controlul publicaţiei, în 1999, cu 10 milioane de euro, David Bradley s-a reorientat spre o revistă informativă, întotdeauna cu o consistentă componentă politică.

Laurene Powell, care a fost căsătorită cu Steve Jobs din 1991 până la moartea sa în 2011, a creat Emerson Collective în 2004, cu obiectivul de a promova dreptatea socială şi protecţia mediului.