Vadim Brînzan: Documentele privind construcţia Arenei Chişinău vor ajunge pe masa procurorilor

Ministrul moldovean al Economiei susţine că încearcă să renegocieze contractul privind construcţia Arenei Chişinău pentru a putea restitui statului 59 de hectare de pământ preluate ilegal.
Vadim Brînzan, ministrul Economiei şi Infrastructurii din R. Moldova
Vadim Brînzan, ministrul Economiei şi Infrastructurii din R. Moldova (gov.md)

Primind în gestiune proiectul Arena Chişinău, ministrul Economiei Vadim Brînzan informează că fosta guvernare a creat un Parteneriat Public Privat (PPP) câştigat prin concurs de către o companie turcească care potrivit contractului urmează să construiască o arenă sportivă pe un teritoriu de 10 hectare. Cu toate acestea, oficialii PD au schimbat destinaţia din teren agricol în teren de construcţie la tocmai 69 de hectare.

„Au fost gajate Arena Chişinău şi cele 59 de hectare de pământ, care pot pot fi cesionate altor agenţi economici fără implicarea statului. Încercăm să renegociem contractul cu compania de construcţie şi să întoarcem cele 59 de hectare în gestiunea statului. De asemenea, avem discuţii cu partenerii de dezvoltare pentru a restructura tranzacţia. Iar dosarul va fi expediat pe masa Procurorului General Interimar”, scrie oficialul pe pagina sa de Facebook.

În context, ministrul a ţinut să-i sugereze lui Andrian Candu şi altor activişti PD care au participat activ la „aducerea în comă a economiei moldoveneşti”, prin furt şi corupţie, să înceteze să se ascundă după „viitorul copiilor”, „federaţiilor de sport” şi altor lucruri demne.

„Ani de zile aţi spălat bani şi apărat interesele unor oameni care au transformat Moldova în propriul business. Încetaţi să vă faceţi de ruşine, tot pe ce aţi pus mâna ori a fost stricat, ori a fost furat, de dumneavoastră şi prietenii voştri. Iar noi, cetăţenii acestei ţări, am fost puşi în gaj”, a conchis Vadim Brînzan precizând că vinovaţi de situaţia creată se fac Monica Babuc şi Radu Lupan care au pus semnătura pe documente.