Vaccinurile antigripale obligatorii pentru toti angajatii in domeniul sanatatii

Protest impotriva vaccinarii obligatorii a lucratorilor in domeniul sanatatii.
Protest impotriva vaccinarii obligatorii a lucratorilor in domeniul sanatatii. (Louise McCoy / The Epoch Times)

Desi Centrul pentru Control si Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA a declarat ca nu va sustine vaccinarea antigripala obligatorie pentru angajatii din Sanatate (imaginati-va procesele care ar incepe daca acesta ar fi un mandat guvernamental federal), diverse organizatii au publicat recent declaratii in favoarea unor astfel de vaccinari obligatorii pentru toti angajatii din centrele medicale.

Cu adevarat ciudat in aceasta campanie este ca nu poti gasi studii medicale convingatoare care sa arate, pe o baza statistica macar, faptul ca vaccinarea antigripala a angajatilor din domeniul sanatatii duce efectiv la reducerea cazurilor de gripa.

Bineinteles, unii pacienti contracteaza gripa dupa ce sunt internati in spital si exista cazuri de deces din cand in cand. Dar nimeni nu a aratat ca vaccinarea angajatilor din domeniul sanatatii duce la pacienti mai sanatosi sau decese mai putine, si lipsa de dovezi convingatoare reduce baza stiintifica si legala pentru obligativitatea vaccinarii angajatilor din domeniul sanatatii.

Gregory A. Poland, M.D., a scris un numar mare de articole pentru sustinerea obligativitatii vaccinarii antigripale si s-a numarat prin primii sustinatori ai acestei initiative inca din anii 1990. Dr. Poland a fost membru al Comitetului Consultativ pentru Practicile de Imunizare din cadrul CDC si a facut studii asupra vaccinurilor pentru multe companii farmaceutice la Clinica Mayo, unde conduce grupul de cercetare a vaccinurilor.

De asemenea a fost angajat de Departamentul american al Apararii in 1999 cu misiunea de a merge la bazele militare pentru a promova vaccinarile impotriva antraxului.

Dupa ce am notat aproximativ 20 de declaratii false in prezentarea sa asupra antraxului si a vaccinului pentru antrax pe website-ul sau, Poland a incetat brusc orice conversatie cu mine.

Iata ce spune Poland pe website-ul sau Mayo: “In razboiul doctorului Poland nu exista nici un fel de reguli de lupta; totul este acceptat.”

Poland recunoaste lipsa dovezilor care sa sustina vaccinarile in acest articol din 2007: Jacobson RM, Targonski PV, Poland GA, “De ce este medicina bazata pe dovezi atat de dure asupra vaccinurilor? O explorare a metodei si tendintele sale naturale.”

Acesta este un extras din articolul lui Poland:

“Vaccinul a fost laudat ca fiind una dintre cele mai de succes povesti legate de sanatatea publica in secolul 20. Acest secol a produs de asemenea un apel pentru medicina bazata pe dovezi (MBD) cu aplicatii generale asupra prevenirii sanatatii. De atunci, cateva analize majore MBD au pus sub semnul indoieli practicile de vaccinare foarte acceptate de doctori, oficiali ai sanatatii publice si chiar de catre public.

“De exemplu, in timp ce se opun studiilor si politicilor existente, analizele MBD au concluzionat ca lipsesc date pentru a sustine vaccinarea antigripala a angajatilor din domeniul sanatatii pentru a preveni complicatiile gripale in randul varstnicilor. In aceasta revizuire, noi examinam criticile si luam in considerare lipsurile din domeniul vaccinarii precum si cele din metodologia medicinii bazate pe dovezi.” Vaccine. 2007 Apr 20;25(16):3165-9.

Iata dezvaluirile lui Poland intr-un alt articol din 2007: Gregory A. Poland, M.D., este director al Grupului de Cercetare a Vaccinurilor la Clinica Maya, Rochester, MN, si a dezvaluit faptul ca a avut pozitia de consultat pentru Dynavax, Novavax, Merck, Protein Sciences, GlaxoSmithKline, Novartis Vaccines, SCL Biotherapies si Avianax.

Poland a dezvaluit de asemenea ca a primit fonduri pentru cercetare din partea companiilor farmaceutice Novavax si Merck, precum si faptul ca a fost implicat in lansarea noului vaccin DMSB al Merck.

Intotdeauna vor exista oameni care cred ca stiu (sau sunt platiti sa stie) ce este cel mai bine pentru noi, ceilalti, care vor condamna dovezile si vor face tot ce le sta in putere pentru a ne forta sa ne conformam.

Majoritatea afirmatiilor si informatiilor in acest caz s-au aratat a fi compromise de venitul [celor implicati in promovarea vaccinurilor] provenit din industria vaccinurilor.

Mai rau este ca aportul lor a fost critic in crearea panicii legate de gripa porcina anul trecut. Este amuzant cum esecul nu ii opreste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură