Va candida Traian Băsescu la parlamentare? „Şi da, şi nu”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Nu mai e mult şi vin alegerile parlamentare. Va candida sau nu Traian Băsescu, liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), la acest scrutin? „Şi da, şi nu”, a fost replica fostului preşedinte.

„Şi da, şi nu. Vom vedea în preajma alegerilor. Dacă va fi necesar, dacă va fi în avantajul partidului, probabil că voi candida. Dacă vom constata că nu suntem convingători, pentru că eu am vrut să creăm acest partid ca să facem o altfel de politică. Şi electoratul o să spună 'domnul Băsescu eşti în politică de 24 de ani, cum vrei să mă convingi că va face PMP-ul o altfel de politică dacă tu eşti pe lista de candidaţi'.

Deci, va trebui să vedem care este soluţia corectă pentru partid şi voi face ce trebuie pentru partid. Vom face nişte analize sociologice atunci”, i-a răspuns Traian Băsescu unui tânăr din partid care l-a întrebat dacă va candida la parlamentare, potrivit Agerpres.

Liderul PMP susţine că nici nu respinge ideea de candida la alegerile din decembrie pentru Parlament, dar nici nu o îmbrăţişează neapărat.

„Nu resping ideea, nu o îmbrăţişez. Trebuie să vină şi vremea să mă ocup de nepoţi şi să scriu cărţile mandatului”, a punctat Traian Băsescu.