V-aţi petrece luna de miere într-un hotel plutitor pe mare? (video)

Hotel plutitor
Hotel plutitor (Print screen YouTube)

V-aţi petrece luna de miere într-un hotel plutitor care să vă permită să dormiţi în mijlocul apei şi să vă treziţi a doua zi pe o insulă tropicală pustie? Sună fascinant, atâta timp cât nu suferiţi de rău de mare, normal!

Deci, dacă sunteţi un iubitor de aventură şi de mare, vă puteţi înscrie de pe acum pentru a vizita acest hotel japonez original. Este vorba despre o capsulă sferică care are o cameră cu pat dublu, duş şi baie, şi care vă poate transporta într-o insulă tropicală peste noapte. Deci visul se poate realiza cu adevărat.

Originalul experiment a fost planificat de Huis Ten Bosch, un parc tematic, care recreează un sat olandez în oraşul Sasebo în Japonia.

Capsulele permit oaspeţilor să doarmă noaptea plutind pe mare, în compartimentele de la nivelul superior. Şi, dacă nu sunteţi încă convinşi, puteţi ridica partea de sus a cupolei şi dormi sub stele.

În timp ce dormiţi, această cameră flotantă călătoreşte şase kilometri pe apă, spre o insulă nelocuită de 39.000 de metri pătraţi cu vedere la Golful Omura (insula este deţinută de parcul tematic). După ce veţi petrece o zi în singurătate, în a doua noapte veţi călători înapoi spre Huis Ten Bosch. Sună romantic, dar este oare chiar atât de simplu?

Totul depinde de vreme

Se pare că organizatorii nu au reuşit încă să rezolve eventualele probleme care au de-a face cu vremea. Este probabil ca, în cazul în care vremea este nefavorabilă, să vi se ofere alternative de cazare pe uscat.

Cei din spatele acestui proiect ambiţios nu au dezvăluit încă modul în care capsulele plutitoare ajung la destinaţie în mod fiabil; un aspect foarte important, dacă se doreşte ca oaspeţii să fie asiguraţi că se vor trezi într-adevăr într-un loc pustiu şi romantic situat la 6 km distanţă, şi nu la 60.

Mai mult decât atât, este de aşteptat ca o noapte într-una dintre aceste capsule să coste aproximativ 35.000 de yeni (315 dolari).

Parcul tematic japonez Huis Ten Bosch pare că mizează, şi încă destul de mult, pe hoteluri cu teme specifice. De fapt, în urmă cu doi ani, a anunţat lansarea unui hotel gestionat complet de roboţi. Caracteristicile acestuia includ un robot care asigură deschiderea uşilor prin intermediul tehnologiei de recunoaştere facială, un robot/concierge pentru fiecare oaspete şi panouri de senzori care detectează căldura corpului şi reglează temperatura camerei.

Articol realizat cu informaţii din VIX şi DigitalTrends.