Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi

Iată câteva sfaturi simple pentru întrebuinţări neaşteptate ale pastei de dinţi care cu siguranţă vă vor surprinde.
Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi
Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi (Facebook)

Pasta de dinţi a fost şi este folosită pentru igiena cavităţii bucale, se pare însă că utilizarea ei nu se opreşte aici. Iată câteva modalităţi inedite de a folosi pasta de dinţi în cu totul alte scopuri decât cel pentru care a fost inventată.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Curăţă obiectele din inox

Întrucât este puternic abrazivă, cu o pastă de dinţi puteţi curăţa impecabil aragazul din inox, ceainicul, dar şi lingurile sau furculiţele din oţel. Mai mult, cu ajutorul ei puteţi lustrui pereţii interni ai unui cuptor electric. Puneţi un centimetru de pastă de dinţi pe o lavetă şi începeţi să ştergeţi şi veţi obţine strălucire cu un produs nepericulos.

Dacă bateriile de chiuvetă din bucătărie sau baie s-au pătat de calcar sau rugină, le puteţi curăţa foarte uşor cu pastă de dinţi. Puteţi folosi o periuţă de dinţi veche, pentru a freca mai bine obiectele.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Îndepărtează funinginea şi arsura de pe vase

Funinginea şi arsura de pe vasele de metal sau fontă se înlătură cu pastă de dinţi, aplicată pe o perie aspră. După înlăturare, continuând operaţia cu o perie fină sau o lavetă, obţineţi o suprafaţă strălucitoare.

Atenţie, pasta de dinţi nu curăţă grăsimile arse de pe tigaie sau de pe aragaz. Pentru aşa ceva, există preparate speciale.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Lustruieşte argintăria

Dacă vreţi să daţi un luciu nou bijuteriilor sau tacâmurilor din argint, pasta de dinţi este excelentă. Nu trebuie să daţi bani pe produse scumpe de profil. Vă sunt necesare pasta de dinţi şi o cârpă moale cu care să le ştergeţi.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Curăţă petele de ceai/cafea

Ibricele în care se face des ceai sau cafea încep să facă pete, mai ales dacă nu sunt spălate imediat după folosire. Ele pot reveni la culoarea lor din fabrică dacă se frecă petele cu pastă de dinţi. Acelaşi lucru se poate face şi cu ceştile de cafea sau ceai.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Îndepărtează mirosurile pătrunzătoare

Dacă aţi curăţat ceapă, usturoi, peşte sau alte alimente cu mirosuri pătrunzătoare, veţi constata că săpunul spală, dar nu îndepărtează mirosul.

După ce v-aţi spălat bine pe mâini, frecaţi-le cu puţină pastă de dinţi, timp de 3-4 minute. Mai spălaţi o dată cu apă uşor călduţă şi mirosurile dispar.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Îndepărtează zgârieturile de pe CD-uri

Dacă CD-ul preferat a căpătat în timp zgârieturi, frecaţi uşor pastă de dinţi deasupra lor. Vor dispărea ca prin minune.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Ameliorează iritaţia înţepăturilor produse de insecte

Pasta de dinţi, aplicată în strat subţire pe înţepătura de ţânţar sau de la o altă insectă, reduce senzaţia de usturime şi accelerează vindecarea.

Atenţie: înainte de a aplica pasta, locul trebuie spălat cu apă şi săpun, apoi tamponat cu un prosop fin, textil sau de hârtie. Procedura se poate repeta de 3-4 ori, dacă este necesar.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Pentru toaleta unghiilor

Aşa cum pasta de dinţi este făcută să cureţe suprafaţa dintelui, făcându-l să strălucească, poate face să strălucească şi unghiile. Este suficient să le lustruiţi cu periuţa (alta decât cea folosită la dinţi). Mâna se spală bine înainte de procedură, apoi se clăteşte cu puţină apă.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Curăţă încălţămintea

Pantofii de tip textil sau din plastic (de exemplu, adidaşi), pătaţi sau cu aspect uzat, se freacă cu o periuţă unsă cu pastă de dinţi, după ce au fost umeziţi în prealabil cu un burete.

Cu buretele umed, se şterg urmele de la pastă, iar suprafaţa va arăta împrospătată, poate chiar ca nouă.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Îndepărtează urmele de pe pereţi

Dacă aveţi pereţii albi, şi s-au mai murdărit pe ici pe colo, îi puteţi curăţa cu pastă de dinţi. Aplicaţi direct pe pete, lăsând să acţioneze 24 de ore, apoi curăţaţi locurile cu o cârpă moale.

În cazul în care copilul a mâzgălit pereţii, soluţia finală va fi o nouă zugrăveală, dar, dacă urmele nu sunt prea accentuate puteţi încerca să le curăţaţi, frecând uşor cu o lavetă umedă unsă cu pastă de dinţi.

Atenţie, laveta trebuie să fie tot timpul curată. Dacă a şters parţial culoarea, trebuie spălată periodic, altfel "întinde" vopseaua, lăsând o pată inestetică.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Împrospătează biberoanele

Dacă tot suntem la capitolul copii, trebuie să spunem că pasta de dinţi vine în ajutorul mămicilor şi pentru biberoane sau recipientele de plastic. Chiar dacă sunt des spălate, biberoanele sau recipientele din care beau copiii încep să miroasă ciudat şi mulţi părinţi preferă să cumpere altele. Utilizaţi pastă de dinţi cu puţină apă caldă, agitaţi recipientul şi apoi clătiţi. Veţi scăpa de acel miros urât.

Iar atunci când aveţi nevoie de un abraziv pentru tacâmurile destinate bebeluşului, puteţi folosi pastă de dinţi mai degrabă decât alţi detergenţi.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Acoperă găurile

Dacă aţi scos un ceas sau un tablou din perete şi în urmă a rămas cu o gaură pe care nu o puteţi să o acoperiţi, apelaţi din nou la pasta de dinţi.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Eliminarea petelor de pe haine

V-a picat cerneală, ruj sau ketchup pe haine? Aplicaţi puţină pastă de dinţi pe pată, frecaţi bine locul, clătiţi din abundenţă şi gata, pata a dispărut ca prin minune.

Metoda este valabilă şi în cazul covoarelor, singura diferenţă fiind că locul pătat trebuie frecat cu o perie.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Curăţă ecranul telefoanelor mobile

Nu toată lumea foloseşte folie de protecţie pe ecranele telefoanelor mobile şi acestea ajung să se zgârie destul de rău într-un timp foarte scurt. Puţină pastă de dinţi poate rezolva această problemă. Este nevoie de o singură picătură pe care să o întindeţi bine cu ajutorul degetelor. Ştergeţi apoi excesul cu o cârpă uscată şi lăsaţi telefonul câteva minute fără să îl folosiţi.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Îndepărtează guma din păr

Dacă printr-un accident v-aţi trezit cu gumă de mestecat în păr, aceasta se îndepărtează foarte uşor cu ajutorul pastei de dinţi. Acoperiţi guma de mestecat cu pastă de dinţi şi lăsaţi câteva minute să acţioneze după care îndepărtaţi uşor.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Dezabureşte oglinda

Oglinda din baie se abureşte de fiecare dată când faceţi un duş mai lung sau o baie relaxantă. Ştergeţi oglinda înainte de acest lucru cu un pic de pasta de dinţi împiedicând astfel aburirea ei.

Utilizări mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi. Curăţarea claviaturii instrumentelor muzicale

Claviatura instrumentelor muzicale arată cu timpul învechită, din cauza urmelor de substanţă organică, lăsate de degete. Clapele se şterg cu o lavetă fină, înmuiată în apă şi unsă cu pastă de dinţi. După terminarea procedurii, claviatura se şterge cu altă lavetă umedă şi, în final, cu una absorbantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură