USR vrea să abroge pensiile speciale. Liviu Dragnea invitat să se ralieze demersului

Anul trecut, Liviu Dragnea demisiona din Parlament susţinând că nu vrea să beneficieze de legea pensiilor speciale. Astăzi, USR i-a oferit ocazia să fie consecvent, invitându-l să fie coiniţiator la o lege ce abrogă pensiile speciale pentru aleşi.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Parlamentarii USR au iniţiat şi semnat un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Cum anul trecut, liderul PSD, Liviu Dragnea demisiona din Parlament chipurile pentru a nu beneficia de pensie specială, astăzi, USR-istul Cristian Seidler, unul dintre autorii legii vizând tăierea acestui privilegiu, l-a invitat pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, să fie consecvent şi să semneze şi el proiectul.

"Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR şi avem o invitaţie publică de făcut şi mai avem o semnătură de cules, este vorba despre semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie coiniţiatorul acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu, dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia – ne aducem aminte, şi-a anunţat public acest lucru – cu câteva zile înainte de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor.

Aşadar, ni s-ar părea doar corect şi de aceea nu vom depune proiectul de lege până nu îl semnează şi domnul Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână, două săptămâni, cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să îl co-semneze.

Îi oferim şansa să fie coinitiator, ca să nu fie un caz de ipocrizie, să fi afirmat una şi să facă alta deci vrem să îi dăm această şansă", a declarat astăzi deputatul Cristian Seidler.