USR: Vom transpune în lege recomandările Comisiei de la Veneţia

Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România transmite că va depune proiecte de lege pentru a transpune toate recomandările Comisiei de la Veneţia în legile Justiţiei şi Codurile Penale, imediat după publicarea rapoartelor oficiale. Declaraţia reprezentanţilor formaţiunii vine în contextul în care forul european a emis astăzi o opinie deosebit de critică pe tema modificărilor Codurilor Penale şi legilor Justiţiei operate de PSD şi ALDE.

"USR consideră că este foarte important ca România să se alinieze la standardele europene în domeniul justiţiei pentru a dovedi partenerilor externi că lupta anti-corupţie rămâne o prioritate a ţării noastre. Faptul că România este condusă temporar de un partid al penalilor nu trebuie să afecteze parcursul european al ţării noastre.

USR a insistat în mod constant ca legile Justiţiei şi Codurile Penale să fie modificate, numai după obţinerea unui aviz din partea Comisiei de la Veneţia, dar coaliţia PSD-ALDE a refuzat solicitarea avizului, de frica unei evaluări internaţionale. Măcar în ceasul al 12-lea, această coaliţie toxică pentru România trebuie să preia recomandările Comisiei de la Veneţia pentru că altfel pune în pericol poziţia ţării noastre în Uniunea Europeană", susţine USR.

De asemenea, formaţiunea condusă de Dan Barna mai opinează că atât timp cât PSD-ALDE sunt la guvernare şi Tudorel Toader este ministru, România nu are nicio şansă să mai scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare sau să intre în spaţiul Schengen.

"Această coaliţie şi-a făcut o prioritate din a submina statul de drept şi independenţa justiţiei, deşi acestea au fost criterii importante de aderare în Uniunea Europeană. Liviu Dragnea împinge România pe drumul periculos deschis de Ungaria şi Polonia."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne