USR va lua la bani mărunţi contractele pe bani grei pentru deszăpezirea Capitalei

Deszăpezire la Palatul Victoria
Deszăpezire la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Consilierii USR vor verifica şi atribuirea contractelor de deszăpezire pe Bucureşti din toate primăriile - generală şi de sectoare - precum şi modul de implementare vis-a-vis de responsabilităţile contractuale, anunţă, pe Facebook, Ana-Maria Ciceală, unul dintre reprezentanţii Uniunii Salvaţi România în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Anunţul consilierei USR vine în urma unui articol publicat de digi24.ro, din care reiese ca "firme de casă apropiate PSD au câştigat zilele trecute contracte cifrate la câteva milioane de euro pentru deszăpezirea unor sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi". Potrivit digi, atribuirea a avut loc prin negocieri directe şi, de cele mai multe ori ofertele acestor firme au fost declarate singurele acceptate. Printre firmele ce au beneficiat de astfel de contracte, se numără şi celebra Tel Drum, despre care presa susţine că e conectată la Liviu Dragnea.

Dacă primăria generală şi cele de sector refuză să facă publice contractele împreună cu acte adiţionale, anexe etc. sau să le dea aleşilor USR, vom merge în instanţă pentru a le obţine.

Nu este posibil ca la sectorul 3, de exemplu, să avem cheltuieli anuale de deszăpezire pe străzile secundare de peste 30 milioane de euro şi rezultatele din teren să fie cele suportate de cetăţeni zilele acestea", scrie, pe Facebook, consiliera.

Reacţiile la acest anunţ nu s-au lăsat aşteptate:

Vă rog să verificaţi dacă este normal şi cine a dat ordin să iasă armata la deszăpezire în condiţiile în care nu era stare de urgenţă
Nu mi se pare deloc normal ca firmele să ia bani şi noi să scoatem armata şi jandarmii la lopată. Putea să scoată asistaţii sociali, era mult mai ok. Aşa nu mai facem contracte şi scoatem armata pe stradă când ninge, aşa poate le măreşte şi lor salariile că din câte văd, guvernul dă la toţi bugetarii mai puţin la unii", a comentat o persoană.