USR susţine protestul paşnic "România vrea autostrăzi"

Stefan Mandachi
Stefan Mandachi (Facebook)

Uniunea Salvaţi România şi-a exprimat susţinerea pentru protestul paşnic "România vrea autostrăzi" ce va avea loc vineri, 15 martie, ora 15:00, la iniţiativa tânărului antreprenor din Suceava care a turnat primul metru de autostradă din Moldova.

"Lipsa infrastructurii înseamnă o condamnare la subdezvoltare şi îi obligă pe români să plece din ţară. Moldova nu are nici măcar un metru de autostradă şi a fost în permanenţă ignorată de guvernele din ultimii 30 de ani. A fost nevoie de adoptarea unei legi în Parlament anul acesta pentru ca PSD-ALDE să aloce fonduri pentru construirea autostrăzii care poate conecta regiunea Moldovei cu celelalte regiuni ale ţării şi nici această lege nu este respectată. Din păcate, investiţiile publice din ultimii 30 de ani din România au însemnat, în general, bani pentru partide şi acoliţii partidelor aflate la guvernare. Ultimii doi ani sunt cei mai răi în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi din România din 2000 încoace. Investiţiile au ajuns la un minim istoric în alocarea bugetară din PIB", a transmis USR.

Potrivit partidului condus de Dan Barna, este ruşinos că politicieni care s-au aflat la putere în ultimii 30 de ani şi care ar fi putut să deblocheze investiţiile din domeniul transporturilor, anunţă în mod ipocrit susţinerea protestului din 15 martie.

"Din cauza unor politicieni corupţi şi incompetenţi care s-au succedat la guvernare, România a pierdut deja fonduri europene dedicate infrastructurii şi dezvoltării ţării şi riscăm să mai pierdem şi mai mulţi bani gratuiţi de la Uniunea Europeană. Este de înţeles de ce românii au ajuns la limita răbdării. Autostrăzile nu se pot construi cu incompetenţi şi corupţi, este nevoie de consultanţi cu experienţă şi de fonduri europene. Din 2020 când ajungem la guvernare, începem să reducem decalajele dintre România şi celelalte state europene în privinţa infrastructurii", a punctat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne