USR şi-a făcut strategia în privinţa moţiunii de cenzură. Dan Barna face anunţul

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Parlamentarii USR nu vor participa la votul pentru moţiunea de cenzură, anunţă liderul formaţiunii, Dan Barna, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Barna, moţiunea este o tentativă a PSD de a provoca o criză politică cu doar trei luni înaintea alegerilor la termen, iar USR nu va încuraja un astfel de demers.

Redăm postarea liderului USR.

"România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură.

Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel.

Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că ţara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorităţi? Am scăpat de Covid, duduie economia şi e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu.

Mai e foarte puţin până la deschiderea oficială a şcolilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului şcolar în condiţii de pandemie?

Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana?

Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o ţară cu guvern interimar încrederea companiilor va creşte brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmaţi de perspectiva instabilităţii? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moţiunii costurile de finanţare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?

Mâine voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moţiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne