USR sare în ajutorul lui Felix Stroe: "Am observat că nu aveţi niciun fel de experienţă în domeniul transporturilor!"

Ajuns ministru al Transporturilor deşi nu are experienţă în domeniu, Felix Stroe primeşte o neaşteptată mână de ajutor de la USR, care îi oferă o serie de sfaturi.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Remarcând faptul că unica experienţă în materie de infrastructură a noului ministru al Transporturilor, Felix Stroe, este o stradă ce îi poartă numele, USR i-a transmis acestuia o scrisoare deschisă, prin care îi oferă o serie de sugestii pentru a-l ajuta pe pesedist în activitatea sa la minister.

"Am observat studiind CV-ul şi informându-ne despre istoricul dumneavoastră profesional că nu aveţi niciun fel de experienţă în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport. Singura legătură pe care am identificat-o este o stradă care vă poartă numele în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Presupunem că numirea de către colegii dumneavoastră de partid şi acceptarea dumneavoastră în funcţia de ministru la cârma unuia dintre cele mai dificile ministere se bazează pe o capacitate deosebită de a acumula repede cunoştinţe şi că aveţi competenţe manageriale de excepţie", scrie USR în scrisoarea deschisă.

De asemenea, în cadrul scrisorii, reprezentanţii USR îşi exprimă îngrijorarea atât a lor cât şi a românilor pe care-i reprezintă, cu privire la proasta gestionare a domeniului transporturilor.

"De aceea ţinem să vă transmitem că ne-am simţi dezamăgiţi şi jigniţi dacă aţi continua pe drumul vechi, presărat de vorbe goale numite pompos “program de guvernare”, în loc să alegeţi calea firească spre normalitate în contextul în care ne dorim eliminarea decalajelor faţă de centrul şi vestul Europei", susţin reprezentanţii USR.

Redăm câteva dintre sfaturile oferite de USR ministrului Transporturilor:

Administrative

  • Recrutarea de specialişti cu experienţă în funcţiile cheie la CNAIR înlocuind astfel incompetenţa celor numiţi exclusiv pe criterii politice care au dus la dezastru în ultimii 4 ani, fie că vorbim de proiecte de modernizare drumuri naţionale sau studii de fezabilitate, ştim cu ce rezultate au fost promovaţi de predecesorul dumneavoastră.
  • Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) aşteaptă să fie operaţională. Puneţi în valoare OUG-ul de înfiinţare care a fost dat în 2016 pentru că, din păcate, până acum nu s-a făcut nimic. Tot în 2016 s-a semnat un contract de asistenţă tehnică cu ASFINAG (compania austriacă de autostrăzi). Asta ar asigura garanţia calităţii serviciilor din partea unei companii moderne, cu oameni buni, angajaţi transparent şi promovaţi meritocratic.

Proiecte noi

  • Autostrada Piteşti – Sibiu: proiectul este blocat. Sunteţi în postura în care alegeţi să fiţi salvatorul sau groparul acestui proiect. Se poate face pregătirea proiectului aşa cum trebuie pe secţiunile de mijloc, cele cu adevărat grele în Valea Oltului şi prin Subcarpaţi. Pentru a da bine politic, cei din CNAIR vor să lanseze proiectarea execuţia în baza SF-ului din 2008 care nu are studiile geotehnice necesare şi multe alte lipsuri identificate de experţii europeni în 2013. Este reţeta dezastrului şi a unor viitoare blocaje, rezilieri şi despăgubiri de plătit. Pe secţiunile din capete sunt probleme cu exproprierile şi nu există acord de mediu şi nimeni nu lucrează la asta.
  • Autostrada Tg Mureş – Iaşi: predecesorul dumneavoastră nu a reuşit în 9 luni să desuspende contractul semnat (dar niciodată început) pentru proiectarea primei secţiuni de 100km din Transilvania (Tg. Mureş-Ditrău). Există consultant (contract semnat), există finanţare, este necesar şi suficient doar să daţi ordinul de începere a lucrărilor.
  • Licitaţiile lansate în 2016 pentru autostrada A7 (A3-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani) nu au câştigători şi a trecut un an de când au fost lansate, Departamentul care se ocupă de licitaţii în CNAIR întârzie mult şi nejustificat încheierea proceselor de licitaţii, Considerăm că sunt neperformante şi că sunt necesare măsuri de schimbare a persoanelor răspunzătoare cu altele angajate pe criterii de performanţă.
  • Proiectele de drumuri expres de legătură, cu mare câştig pentru investiţie, pregătite în ultimii 3 ani: Timişoara-A1, Cluj-A3, Vama Giurgiu-DN5 sunt blocate în acest moment la Ministerul Finanţelor, din nou riscăm să zacă prin sertare şi apoi să ne plângem că avem SF-uri expirate, e necesar ca aceste proiecte să fie aprobate în Guvern.

Restul sugestiilor pot fi accesate aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne