USR, reacţie după ordonanţa anunţată de Suciu: PSD vrea să înlesnească devalizarea cu impunitate a banilor publici

Florina Presadă
Florina Presadă (Epoch Times România)

USR va face uz de toate instrumentele parlamentare, administrative şi juridice pentru a împiedica adoptarea unui nou Cod Administrativ, prin ordonanţă de urgenţă, aşa cum a anunţat PSD prin vocea Vicepremierului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul condus de Dan Barna.

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, care a declarat drept neconstituţional Codul Administrativ în forma propusă de coaliţia PSD-ALDE, luni ar urma să aibă loc şedinţa Comisiei speciale pentru Codul Administrativ care să constate că acesta este respins. Cu toate acestea, sunt indicii clare că PSD-ul va încerca încă o dată să forţeze Constituţia pentru a-şi subjuga, definitiv, administraţia publică. Nu există nicio urgenţă, în afara dorinţei PSD de a înlesni devalizarea cu impunitate a banilor publici", se arată în comunicatul USR.

Senatorul Florina Presadă a subliniat că un OUG pe acest subiect ar trebui declarat neconstituţional din start.

"Voi solicita Avocatului Poporului să sesizeze el Curtea Constituţională în acest caz. E singura pârghie pe care o avem în faţa acestui nou abuz. Avocatul Poporului, dl Victor Ciorbea, trebuie să înţeleagă că arhitectura constituţională îl obligă să facă această sesizare. Cetăţenii au nevoie ca el să acţioneze în interesul lor şi nu al unui grup de oameni care vor să acapareze statul", a precizat Florina Presadă.

USR anunţă că se va opune "tuturor încercărilor PSD de politizare a administraţiei publice şi de instituire de noi privilegii pentru cei aflaţi în funcţii publice".

De altfel, USR a afirmat deschis că va desfiinţa sistemul de pensii speciale atunci când va avea posibilitatea să o facă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne