USR: Propunerea lui Vlase la conducerea SIE este o cedare tactică din partea Preşedintelui

Prin propunerea lui Vlase la conducerea SIE, preşedintele ţării a cedat conducerea unui serviciu secret. Însă, dacă mişcarea funcţionează, Kovesi îşi va finaliza mandatul, Iohannis câştigă timp şi opoziţia se poate regrupa.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

USR apreciază mişcarea făcută de preşedintele Iohannis prin nominalizarea pesedistului Gabriel Vlase, personaj despre care presa a scris că este şcolit de Hrebenciuc şi de Servicii. Potrivit Uniunii Salvaţi România, numirea era necesară în condiţiile în care SIE nu mai are director din septembrie 2016, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Mai mult, adjuncţii SIE împlinesc anul acesta vârsta de pensionare.

„Propunerea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE este o cedare tactică din partea Preşedintelui. În faţa ameninţărilor realiste cu suspendarea, care ar fi implicat înlocuirea imediată a procurorului şef DNA şi promulgarea legilor Justiţiei, Iohannis a cedat conducerea unui serviciu secret. Dacă mişcarea funcţionează, Kovesi îşi va finaliza mandatul, Iohannis câştigă timp şi opoziţia se poate regrupa”, a comentat Lucian Stanciu Viziteu, membru în comisia SRI din partea USR, numirea lui Gabriel Vlase.

Potrivit USR, în PSD se găsesc cu greu oameni fără probleme de integritate. Gabriel Vlase este un vechi membru din tabăra lui Viorel Hrebenciuc, numele lui a apărut în ”Dosarul retrocedărilor”, dar ulterior s-a dovedit că nu a avut nicio implicare.

"În ultimul an, PSD a inventat o adevărată conspiraţie în jurul serviciilor secrete, în special SRI pe care l-a pus în centrul propagandei despre aşa-numitului stat paralel. Preşedintele Comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a reuşit să facă circ tot anul, prin diverse audieri controversate, care au indus şi mai multă neîncredere într-o instituţie importantă a statului, în loc să ajute la transparentizarea activităţii SRI.

În cazul unei suspendări a preşedintelui, PSD ar fi putut să îl numească la conducerea SIE pe Claudiu Manda, unul dintre aplaudacii lui Liviu Dragnea la DNA şi fost contabil pentru personaje penale foarte grele, ceea ce ar fi fost un dezastru pentru activitatea SIE", transmite USR.

Reamintim că astăzi Klaus Iohannis a propus numirea lui Vlase la şefia SIE. Nominalizarea vine în contextul în care, potrivit G4Media, PSD ar pregăti suspendarea lui Iohannis iar Liviu Dragnea ar vrea să îl acuze pe Iohannis inclusiv că nu îşi exercită atribuţiile prezidenţiale prin faptul că nu a nominalizat un şef al SIE de aproape doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne