USR: PNL votează cot la cot cu PSD proiecte dăunătoare pentru Bucureşti. Replica liberalilor

PSD şi ALDE, cu ajutorul PNL, care declarativ susţine că face opoziţie, i-au făcut cadou primarului Robert Negoiţă încă două bulevarde pe care să le maltrateze cu borduri vopsite roz şi arbori plantaţi în beton gata uscaţi, acuză USR Bucureşti.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Deşi declarativ PNL zice că face opoziţie, când vine vorba de vot se aliază cu PSD-ul şi votează cot la cot proiecte dăunătoare pentru Bucureşti, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România.

"În şedinţa de consiliu din 19 iulie, consilierii PNL au votat trecerea Bulevardului Decebal şi a Bulevardului Burebista din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în administrarea Consiliului Local Sector 3. Până la vot, PNL se lăuda cu faptul că susţine dezvoltarea urbanistică integrată a Bucureştiului, nu fragmentarea dorită şi promovată de PSD dar în momentul votului au uitat de principiile pe care pretindeau că le susţin şi i-au făcut cadou lui Robert Negoiţă încă două bulevarde pe care să le maltrateze cu borduri vopsite roz şi arbori plantaţi în beton gata uscaţi. Fără ajutorul PNL, PSD-ALDE nu ar fi putut să treacă acest proiect", a transmis USR Bucureşti.

Atmosfera din Consiliul Local Sector 3 a fost descrisă de consiliera Ana Galbenu, de la USR: "Suntem singurii care votăm împotrivă când este ceva în neregulă, toate celelalte partide votează cu PSD şi cu primarul". (detalii aici)

"Vom reveni zilele următoare şi cu alte colaborări dubioase PNL-PSD în Consiliul General", au promis cei de la filiala USR Bucureşti.

"Opoziţia nu se face cu declaraţii, ci cu vot responsabil şi proiecte concrete. Când vine vorba de risipă din banii cetăţenilor, toate partidele care au fost la putere în ultimii 27 de ani au acelaşi interes. Şi nu este deloc cel al cetăţenilor", a comentat, la rândul său, fostul preşedinte USR Nicuşor Dan.

Replica PNL

"E o prostie. În cazul de faţă, lucrurile sunt simple. Primăria Municipiului Bucureşti nu voia să amenajeze bulevardelea alea. Primăria Sectorului 3 vrea. Între a se face ceva şi a nu se face nimic, i-am dat voie să facă şi, în stilul lor, USB trage concluzii greşite. Dar să votezi cu PSD ca să facă spital în Pipera, aşa cum au făcut ei, e mult mai nasol, dar n-am facut tămbălău", a reacţionat consilierul PNL Ciprian Ciucu.