USR-PLUS dau startul strângerii de semnături pentru susţinerea prezidenţiabilului Dan Barna

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Coaliţia USR PLUS a demarat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale. Liderul USR va candida în tandem cu Dacian Cioloş, ca propunere pentru funcţia de prim-ministru.

Campania a debutat în Piaţa Universităţii iar cele două formaţiuni îşi propun să depăşească pragul de 200.000 de semnături prevăzut de legislaţia în vigoare până pe 20 septembrie.

„Mi-aş fi dorit ca acest eveniment să înceapă într-un alt context social însă, dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi la Galaţi şi la eşecul statului în aceste locuri, exact acesta este motivul pentru care eu şi colegii mei am decis să intrăm în politică. Este nevoie de altceva, este nevoie de mai mult. Ne dorim o ţară în care următoarele generaţii să-şi dorească să trăiască, ne dorim o ţară cu autostrăzi, o ţară în care spitalele să fie curate, o ţară cu şcoli mai bune. Şi ne dorim o ţară în care statul să fie capabil să-şi apere cetăţenii. Noi am ajuns în politică pentru că ne-am săturat de incompetenţa, dispreţul şi indiferenţa cu care vechii politicieni tratează această ţară de aproape 30 de ani. România are nevoie de un preşedinte prezent, activ”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR şi candidatul USR PLUS la Preşedinţia României.

Liderul USR a precizat că nu este deloc întâmplător faptul că debutul campaniei de strângere de semnături are loc în Piaţa Universităţii.

„Sunt aici, în Piaţa Universităţii, pentru că, acum 30 de ani, părinţii noştri ne-au câştigat libertatea şi astăzi este datoria noastră să mergem mai departe. România are o revoluţie neterminată şi este datoria noastră să transformăm libertatea pe care ne-au dat-o părinţii noştri şi în bunăstare, în bucuria şi dorinţa de a trăi în această ţară. Am mare încredere în cetăţenii României şi sunt sigur că vom merge împreună la victorie pentru că miza reală este că România să se schimbe. Aşa nu se mai poate!”, a precizat Dan Barna.

Lansarea campaniei de semnături s-a realizat în prezenţa mai multor reprezentanţi ai USR şi PLUS. Dacian Cioloş nu a fost prezent la evenimentul de lansare, fiind reţinut, potrivit lui Dan Barna, de un eveniment nefericit în familie. Cioloş ar fi semnat însă deja pe lista de susţinere a candidatului USR PLUS la Preşedinţia României.

„Îl sprijin pe Dan Barna la prezidenţiale pentru că e vocea unei noi generaţii. Dan avea 14 ani în 1989 şi va fi primul preşedinte a cărui formare ca adult nu a fost marcată de comunism. La 30 de ani de la căderea comunismului şi a regimului Ceauşescu e timpul să auzim mai puternic voci ale noii generaţii. Dan nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator. Va fi un preşedinte-arbitru, un mediator. Un preşedinte care să capete încrederea cetăţenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părţile din societate alături de un nou proiect pentru România. Pentru că doar aşa poate să medieze între stat şi societate, între partide şi instituţii. Acesta este proiectul Alianţei dintre PLUS şi USR pentru care îl susţinem pe Dan Barna la prezidenţiale”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

La rândul său Dacian Cioloş, liderul PLUS, în calitate de premier propus al Alianţei, a explicat care este viziunea alianţei din opoziţie privind următoarele trei rânduri de alegeri.

„Vrem să câştigăm alegerile prezidenţiale, dar vrem să câştigăm şi alegerile locale şi pe cele parlamentare. Vrem să înnoim România. Vom clădi un stat în care nimeni să nu mai fie deasupra legii, un stat în care instituţiile să fie funcţionale, în care să ocupi o poziţie de responsabilitate doar pe bază de merit, nu cu pile, cunoştinţe, relaţii. Avem nevoie să întărim statul, să recâştigăm încrederea cetăţenilor şi, mai ales, avem nevoie să construim o Românie şi o societate care să producă bunăstare şi prosperitate pentru români”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

Primul mare miting din campania de strângere de semnături a Alianţei USR PLUS va avea loc pe 27 august.