USR: Planul PSD de a organiza contramanifestaţii împotriva #rezist e de factură putiniană

Practicile de guvernare ale PSD ameninţă să transforme România într-un stat captiv, a tras un semnal de alarmă USR, pe fundalul dezvăluirilor legate de planul mai marilor din PSD de a organiza contramanifestaţii împotriva protestelor #rezist declanşate de adoptarea controversatei OUG 13.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Conversaţiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalităţi totalitare care acţionează, de fapt, ca un grup infracţional, a acuzat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Planul de a organiza contramanifestaţii împotriva protestelor #rezist este de factură putiniană şi nu are nicio legătură cu un stat democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene. PSD este în stare de orice, chiar să arunce ţara în haos şi conflicte civile, pentru a-şi amnistia şi graţia corupţii prin ordonanţe de urgenţă, adoptate în miez de noapte, în şedinţe extraordinare de guvern", a arătat USR.

Potrivit Uniunii, marele noroc al României este că are cetăţeni mai responsabili decât partidul aflat la guvernare şi mai ataşaţi valorilor democraţiei. Aceştia nu au răspuns instigărilor lui Liviu Dragnea şi ale liderilor PSD, iar contramanifestaţiile au eşuat.

"Ancheta publicată de Rise Project nu face decât să confirme cetăţenilor români că toată povestea cu programul minunat cu grafice colorate, prezentat de PSD în campanie, a fost de fapt o mare scamatorie, miza reală fiind în tot acest interval menţinerea conectării la furtul banului public şi modificarea legilor din Justiţie pentru protejarea sau eliberarea corupţilor", a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al partidului.

USR consideră că ordonanţa de urgenţă cu nr. 13 a fost doar începutul atacurilor PSD asupra statului de drept, fiind urmată de multe iniţiative în Parlament pentru graţierea corupţilor şi consolidarea reţelei de imunităţi şi privilegii pentru membrii şi clientela de partid.

"Societatea a ajuns să păzească în fiecare zi coaliţia de guvernare PSD–ALDE pentru a se asigura că respectă legea şi obligaţiile pe care România şi le-a asumat ca membru NATO şi UE. Cetăţenii României au aflat, cu detalii, din raportul Rise Project că alături de sabotarea Justiţiei, furtul banilor publici este o miză la fel de importanţă pentru PSD. USR a susţinut manifestaţiile împotriva Ordonanţei de Urgenţă 13 a Guvernului Sorin Grindeanu şi a organizat primele proteste interne din istoria Parlamentului, în semn de solidaritate cu românii din stradă", a transmis Uniunea.

Ulterior, parlamentarii USR "au combătut activ toate tentativele PSD care subminau puterea Justiţiei": proiectul de lege care desfiinţează conflictul de interese, modificarea Legii executării pedepselor, schimbarea regulamentelor interne ale Parlamentului, modificarea legii graţierii, proiectul de lege care dezincriminează abuzul în serviciu în cazul primarilor.

"În faţa atacurilor sistematice ale PSD asupra statului de drept, Partidul Uniunea Salvaţi România a solicitat preşedintelui României Klaus Iohannis să declanşeze procedura de organizare a unui referendum pe anticorupţie şi consideră în continuare că acest referendum este oportun", se mai precizează în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne