USR, la atac: Firea - o calamitate pentru Bucureşti. A băgat din nou mâna adânc în fondul de rezervă

Prin incompetenţa cu care conduce administraţia locală, primăriţa Gabriela Firea reprezintă o adevărată calamitate abătută asupra Bucureştiului, acuză USR Bucureşti.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Gabriela Firea bagă mâna adânc în fondul de rezervă al bugetului Primăriei Capitalei, pentru a 4-a oară în 2017, cu scopul de a acoperi cheltuielile de personal, inclusiv acordarea voucherelor de vacanţă, în valoare de 4,6 milioane de euro, cea mai mare parte din această sumă fiind alocată pentru angajaţii PMB, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, USR Bucureşti.

"Gabriela Firea - o calamitate pentru Bucureşti" - USR
"Gabriela Firea - o calamitate pentru Bucureşti" - USR (Uniunea Salvaţi România)

"Deşi susţine că dezvoltarea Bucureştiului este o prioritate, Gabriela Firea a reuşit contraperformanţa de a cheltui pentru dezvoltare, în primele 6 luni din 2017, doar 17,45% din totalul bugetului alocat, adică aproximativ 25 de milioane de euro din totalul de 396 de milioane de euro. În schimb, pentru cheltuieli de funcţionare s-au cheltuit deja 74,49% din bugetul alocat.

De unde bani? Din fondul de rezervă care trebuie folosit doar în situaţii de urgenţă, precum calamităţi naturale, potrivit legii finanţelor publice locale 273/2006. Singura calamitate abătută asupra Bucureştiului în 2017 este Gabriela Firea prin incompetenţa cu care conduce administraţia locală", a transmis USR Bucureşti.

O analiză detaliată a rectificării bugetare de azi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne