USR: „Incompetenţa Gabrielei Firea a blocat Bucureştiul”

Deciziile luate de Firea pentru a da bine la "jurnalul de seară" au contribuit la blocarea Bucureştiului, unde astăzi tramvaiele s-au târât prin oraş goale, în cozi de câte 5-6. La rândul lor, oamenii au fost obligaţi să meargă pe jos, pe străzi, acuză USR.
Tramvaie încolonate prin Bucureşti
Tramvaie încolonate prin Bucureşti (USR)

Noua conducere RATB instalată de îndată de primarul Firea, i-a respectat ordinele întocmai şi a scos pe stradă, conform declaraţiilor primăriţei, 250 tramvaie. În loc ca aceasta să rezolve problema aşteptatului în staţiile RATB, aşa cum spera Firea, tramvaiele au rămas blocate în cozi de câte 5-6 tramvaie care aşteaptă, goale, să poată înainta câţiva metri pe minut, semnalează Uniunea Salvaţi România.

"În acest timp Gabriela Firea ne spune pe Facebook că se circulă foarte bine cu RATB punând poze de pe la orele 5-6 dimineaţa când traficul este lejer.

În plus pietonii au fost nevoiţi să împartă strada din nou cu şoferii şi cu tramvaiele blocate pentru că sunt ultimii în lista de priorităţi ale administraţiei locale.", descriu reprezentanţii USR realitatea trăită de bucureşteni în această dimineaţa.

Asta se întâmplă când deciziile se iau doar ca să dea bine la “jurnalul de seară" susţine USR, acuzând că, pe lângă ninsoare, incompetenţa Gabrielei Firea a blocat Bucureştiul în această dimineaţă.

Nu în ultimul rând, USR reaminteşte că a depus încă din noiembrie un proiect de hotărâre care ar ajuta substanţial la rezolvarea problemelor pe care le are Capitala pe timp de iarnă însă Primarul general refuză de atunci să pună respectivul proiect pe ordinea de zi a Consiliului General.

În final, USR le sugerează cetăţenilor care astăzi au trebuit să meargă pe mijlocul străzii pentru a ajunge în această dimineaţă la birou să îi trimită Gabrielei Firea o cerere să rezolve problema şi să pună proiectul pe ordinea de zi.

"Trimite-i Gabrielei Firea o cerere să rezolve problema şi să pună proiectul pe ordinea de zi: http://bit.ly/2jirIu1 (în formular selectează tipul petiţiei: Cerere) sau la gabriela.firea@pmb.ro", scriu reprezentanţii formaţiunii politice.

Reamintim că Gabriela Firea a dat asigurări miercuri că Bucureştiul nu este blocat şi că liniile RATB au fost suplimentate, fiind funcţionale.

„Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.00 specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureştiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul", a afirmat Gabriela Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne