USR: Firea a minţit la Antena 3 că cetăţenii veniţi la şedinţa Consiliului General i-ar fi agresat pe poliţişti

Uniunea Salvaţi România nu complotează noaptea ca PSD pentru a scoate oamenii în stradă, a reacţionat partidul fondat de Nicuşor Dan, la scurt timp după scandalul din şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti prezidată de primăriţa Gabriela Firea.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

După ce a interzis accesul cetăţenilor în primărie şi i-a intimidat cu poliţia, Gabriela Firea strigă că oamenii "aduşi de USR" în sală i-ar fi agresat gărzile de corp, a atras atenţia joi, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România, care o informează pe primăriţă că ei "nu complotează noaptea ca să scoată oamenii în stradă ca PSD".

Aşa-zişii cetăţeni îi plătesc doamnei Gabriela Firea salariul şi contribuie la bugetul de 1 miliard de euro pe care-l prăduieşte cu colegii din PSD. În Consiliul General al Municipiului Bucureşti de astăzi au reuşit în sfârşit să intre şi cetăţenii Capitalei, care au dreptul legal să asiste la şedinţele publice. Deşi în mod normal acest fapt n-ar trebui să fie subiectul unei ştiri, în oraşul abuzat de un an de zile de administrarea Firea-PSD-ALDE, participarea cetăţenilor la actul administrativ a ajuns să fie o ştire. Chiar de scandal", se arată în comunicatul citat.

USR arată că un grup de 15 cetăţeni care s-au înscris, conform regulamentului CGMB, pe site-ul primăriei, ca să participe la şedinţă, au fost împiedicaţi de poliţiştii locali să intre în primărie. În acest context, consilierul USR Ana Ciceală a intervenit în plenul şedinţei pentru a cere ca oamenii să fie lăsaţi să intre, iar când i s-a tăiat microfonul a mers personal la uşă, împreună cu alţi consilieri USR, ca să convingă poliţiştii locali să respecte legea.

"Scandalul despre care relatează presa nu a fost creat de prezenţa acelor oameni în sală, ci de ordinele date deja de luni de zile de doamna primar Gabriela Firea, care se foloseşte de Poliţia locală ca de o gardă personală. Scaunele nu erau ocupate, aşa cum pretinde doamna Firea, deşi la fiecare şedinţă îi obligă pe directorii şi pe funcţionarii din primărie să piardă timpul la şedinţele consiliului doar ca să ocupe nişte scaune, în loc să muncească. Cu toate astea erau suficiente scaune libere pentru a permite şi prezenţa cetăţenilor", transmite USR.

Potrivit partidului înfiinţat de Nicuşor Dan, în maniera cu care deja ne-a obişnuit de un an de zile, primăriţa Firea a minţit la postul de televiziune Antena 3 că cetăţenii i-ar fi agresat pe poliţişti şi că de fapt ei ar fi doar nişte "aşa-zişi cetăţeni", aduşi acolo de USR sau de un pretins ONG apropiat USR, ca să-i hărţuiască pe consilierii care muncesc pentru binele oraşului.

"Obişnuită cu PSD, care plănuieşte în miez de noapte să scoată oamenii în stradă, doamna Firea crede că toate partidele sunt la fel. Gabriela Firea a folosit şi acest prilej ca să se victimizeze, că nu poate să lucreze pentru că USR i se opune, dar nu propune niciun proiect. Îi amintim că pentru a ne exercita mandatul obţinut democratic, prin vot, în iunie 2016, am fost nevoiţi să o dăm în judecată tocmai pentru că se foloseşte de majoritatea PSD-ALDE ca să ia decizii ilegale, pentru că refuză să ne pună pe ordinea de zi proiectele propuse şi pentru că a refuzat timp de câteva luni să ne valideze colegii", se mai precizează în comunicatul citat.

În acelaşi timp, USR o informează pe Firea, "care a fugit în mod laş din sală când au intrat cetăţenii", că partidul nu are niciun merit în determinarea şi spiritul civic de care au dat dovadă azi aceşti cetăţeni, şi care vor doar să fie informaţi.

"Dar şi dacă ar fi fost aşa, nu putem decât să fim mândri să fim asociaţi cu o astfel de atitudine perfect legitimă, cetăţenească. Îi încurajăm şi pe alţi cetăţeni care îşi doresc o primărie transparentă şi un oraş administrat cu adevărat să vină la şedinţele de consiliu şi să fie cu ochii pe aleşi. Legea e de partea lor. Românii din alte oraşe, care sunt aşteptaţi la urne duminică, să-şi aleagă noi primari, ar trebui să ia aminte despre cum este administrat un oraş de către PSD!", au conchis cei de la USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne