USR denunţă un nou abuz marca PSD: Firea, dată pe mâna Consiliului Concurenţei

Cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei, a tras un semnal de alarmă USR Bucureşti.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliul Concurenţei a fost sesizat cu privire la proiectul de hotărâre care dă Primăriei Generale posibilitatea de a acorda fără licitaţie o bună parte din contractele de servicii publice municipale către cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea în luna martie a acestui an, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, USR Bucureşti.

"Proiectul de hotărâre este, după cum ne-a obişnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achiziţiilor Publice şi Legea Concurenţei. Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba astăzi, precum ne aşteptăm, acest proiect, USR Bucureşti va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanţă a acestuia", a declarat Roxana Wring, preşedinta USR Bucureşti.

USR consideră că serviciile oferite de Primărie bucureştenilor pot fi îmbunătăţite doar prin libera concurenţă, nu prin încredinţarea directă a contractelor către societăţi comerciale asupra cărora municipalitatea nu are niciun fel de control.

"Se dovedeşte astfel că cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei. Bineînţeles, lupta USR Bucureşti pentru anularea în instanţă a celor 22 de societăţi comerciale înfiinţate nelegal va continua. Consilierii USR au demarat, în data de 11 aprilie 2017, procedurile de anulare în instanţă a societăţilor comerciale înfiinţate ilegal de primarul Gabriela Firea şi consilierii PSD+ ALDE", a arătat USR Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne