USR denunţă un nou abuz marca PSD: Firea, dată pe mâna Consiliului Concurenţei

Cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei, a tras un semnal de alarmă USR Bucureşti.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliul Concurenţei a fost sesizat cu privire la proiectul de hotărâre care dă Primăriei Generale posibilitatea de a acorda fără licitaţie o bună parte din contractele de servicii publice municipale către cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea în luna martie a acestui an, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, USR Bucureşti.

"Proiectul de hotărâre este, după cum ne-a obişnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achiziţiilor Publice şi Legea Concurenţei. Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba astăzi, precum ne aşteptăm, acest proiect, USR Bucureşti va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanţă a acestuia", a declarat Roxana Wring, preşedinta USR Bucureşti.

USR consideră că serviciile oferite de Primărie bucureştenilor pot fi îmbunătăţite doar prin libera concurenţă, nu prin încredinţarea directă a contractelor către societăţi comerciale asupra cărora municipalitatea nu are niciun fel de control.

"Se dovedeşte astfel că cele 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei. Bineînţeles, lupta USR Bucureşti pentru anularea în instanţă a celor 22 de societăţi comerciale înfiinţate nelegal va continua. Consilierii USR au demarat, în data de 11 aprilie 2017, procedurile de anulare în instanţă a societăţilor comerciale înfiinţate ilegal de primarul Gabriela Firea şi consilierii PSD+ ALDE", a arătat USR Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne