USR, avertisment sumbru: PSD vrea să reînvie OUG 13!

PSD urmăreşte reînvierea OUG 13 la comisia specială pentru armonizarea codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, a avertizat USR.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România acuză PSD că încearcă reînvierea infamei OUG 13 prin Comisia specială pentru armonizarea codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, astfel că a invitat presa, societatea civilă şi experţii să participe la lucrările acestui for.

Primul subiect pe ordinea de zi a acestei comisii va fi abuzul în serviciu, pentru care, într-o motivare controversată, CCR a recomandat stabilirea unui prag.

Potrivit USR, magistraţii au atras atenţia asupra faptului că nu există nicio legislaţie din lume care să prevadă un astfel de prag. Comisia de la Veneţia a transmis un răspuns similar. Prin OUG 13 se stabilea ca o condiţie de incriminare producerea unui prejudiciu material mai mare de 200.000 de lei unei persoane fizice sau juridice.

"Dacă OUG 13 a eşuat lamentabil datorită implicării societăţii civile, se pare că puterea recurge acum la nişte metode mai sofisticate, dar mai periculoase, pentru a-şi rezolva problemele cu Justiţia. Nu este vorba doar despre reglementarea abuzului în serviciu, pe viitor se vor discuta toate articolele din codurile penal, civil şi din legile speciale, pentru care CCR a pronunţat decizii. Sub pretextul armonizării care trebuia făcută demult s-a înfiinţat această comisie pentru a rezolva probleme cu justiţia ale politicienilor PSD. Invităm presa, societatea civilă, experţii pentru că în cadrul dezbaterilor acestei comisii vor reieşi toate interesele puterii legate de subminarea justiţiei", a declarat deputatul Stelian Cristian Ion, membru al Comisiei Juridice.