USR anunţă candidat propriu la prezidenţiale. Gorghiu: Toată dreapta ar trebui să-l susţină pe Iohannis

Dacă partidele de Opoziţie vor veni cu propriii candidaţi la prezidenţiale, candidaţi care vor lua din voturile lui Iohannis, se face jocul PSD, susţine Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu critică ideea USR de a veni cu un candidat propriu la prezidenţiale. În opinia senatoarei liberale, acest lucru ar duce la împărţirea voturilor electoratului între Iohannis (pe care-l va susţine PNL), şi candidatul USR-ului. Ori acest lucru nu ajută dreptei, susţine senatoarea.

"Văd că USR reia tema privind candidatul propriu la alegerile prezidenţiale. Şi nu pot să nu mă întreb dacă asta chiar ajută tabăra dreptei în contextul politic actual.

La acest moment situaţia este cam aşa: PSD a început să slăbească. Ăsta e un câştig. Pe când PSD slăbeşte, ce trebuie să facă opoziţia? Să se întărească!

Cum? Păi suntem mulţi cei care avem experienţă în Parlament şi care ştim că trebuie să existe o tendinţă de unificare a opoziţiei parlamentare. Lupta în Parlament cu PSD este dură. Dar, până acum, nu a fost degeaba. Din contră, PSD a avut destulă majoritate ca să pună un Guvern (şi aşa a făcut mari pagube în economie prin OUG-uri), dar şi noi, cei din opoziţie, am avut destulă pregătire juridică că să îi împiedicăm să treacă legile cum au vrut, când au vrut. Au căzut la CCR trei legi foarte dorite de PSD. Legile justiţiei se întorc în Parlament şi nu vor ajunge în Monitorul Oficial prea curând. Nici cu Codurile nu le va fi uşor. Asta dacă opoziţia va fi unită", scrie Gorghiu pe Facebook.

Alina Gorghiu reaminteşte că PNL are deja un candidat desemnat, respectiv pe preşedintele Iohannis, pe care îl descrie drept "candidatul cel mai bun pe care îl poate avea dreapta". Ori, aşa stând lucrurile, "e clar că ar fi mare păcat să existe rivalităţi, chiar fronturi de luptă, între partidele dreptei. Dacă ar fi aşa, se va face, pe fond, jocul PSD", susţine liberala.

"La alegerile prezidenţiale va exista un singur învingător. De asta cred că cel mai bine este ca dreapta să aibă un singur candidat, cel care are, de departe, cele mai multe argumente pentru a câştiga. Pentru ce să existe şi alţi candidaţi de dreapta care doar să se uzeze fiecare unul pe altul, fără şanse de câştig? Plus că o astfel de decizie luată repede ar crea o atmosferă de colaborare foarte bună între partidele de opoziţie.

Cred că trebuie avut mare, mare grijă la ce ne dorim. Ca nu cumva să ajungem la o situaţie politică pe care NU ne-o dorim", concluzionează Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne