USR acuză o nouă "aberaţie economică" a guvernării PSD

Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat este o măsură care "ascunde minciuna PSD referitoare la creşterea salariilor", iar ultima declaraţie pe această temă a ministrului de Finanţe este o aberaţie, susţine purtătorul de cuvânt al USR.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Declaraţia ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, privind salariile din mediu privat, "este o aberaţie economică", a afirmat purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna.

"Declaraţia conform căreia companiile private ar trebui să mărească automat salariile la recomandarea ministrului este o aberaţie economică. Ştim foarte bine că în realitate lucrurile nu funcţionează aşa şi că foarte posibil ca salariile, de fapt că salariile cele mai mici sunt în risc de a scădea. Această manevră continuă lupta pe care PSD a declanşat-o cu mediul economic", a declarat Barna, preluat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit deputatului, mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat este o măsură care, de fapt, "ascunde minciuna PSD referitoare la creşterea salariilor".

"În realitate vorbim doar de o creştere pe hârtie de 23% prin această mutare a contribuţiilor. PSD nu ştie cum să ascundă faptul că nu are resurse să mărească salariile conform legii salarizării unice şi atunci prin această găselniţă se încearcă confuzarea populaţiei", a susţinut Barna.

Reamintim că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat marţi că patronii de firme vor fi obligaţi, printr-o măsură tranzitorie, să menţină la un anumit nivel salariul brut, ca urmare a transferului asigurărilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Ministrul a mai precizat că Guvernul va da o dispoziţie legală care va obliga angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne