USL resuscitat în Mureş. PNL dă PSD-ului şefia Consiliului Judeţean

Liberalii au propus PSD-ului şefia CJ Târgu Mureş, pe motiv că e mai bine aşa decât să meargă la UDMR.
Sigla USL
Sigla USL (Epoch Times România)

Liberalii au oferit pe tavă PSD-ului şefia Consiliului Judeţean, relatează Gândul.info. "Logica" ofertei liberalilor ar fi "mai bine aşa, decât să meargă la UDMR."

Potrivit sursei citate, în urma alegerilor locale din 5 iunie, UDMR a obţinut cele mai multe mandate în Consiliul Judeţean Mureş, respectiv 15, însă acestea nu i-au adus majoritatea. PNL şi PSD au obţinut câte zece mandate de consilieri, context în care liberalul Ciprian Dobre, încă preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, s-a văzut "nevoit" să "arunce" pe Facebook, după cum el însuşi a afirmat, pentru Gândul, următoarea "ipoteză": "PNL Mureş oferă funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean către PSD, propune un vicepreşedinte pentru PNL şi evident un vicepreşedinte către formaţiunea UDMR".

"Decât să meargă la UDMR...Este o ofertă. PSD poate să o refuze. Eu am aruncat o ipoteză, exclusă până acum de PSD, din ceea ce vedem. Eu mă aştept măcar la un răspuns", a declarat Ciprian Dobre.

La baza acestei propuneri ar fi stat faptul că "nu sună telefonul", nici din partea PSD, nici din partea UDMR, deşi liberalii tot aşteaptă, aşa că oferta a fost făcută publică "ca un ultim demers", în condiţiile în care cei din UDMR "nu au vrut să stea de vorbă în niciun fel", iar social-democraţii "poartă negocieri numai cu UDMR" şi astfel îşi doreşte să-i aducă, pe cei din urmă, "într-un fel" la discuţii.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, se declară surprins de propunerea avansată, punctând faptul că negocierile nu s-au încheiat. Mai mult, Brassai Zsombor susţine că se află în negocieri "cu toţi" şi că nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situaţie.

"O să ieşim şi noi cu declaraţia noastră în momentul potrivit. Totuşi este vorba de patru ani de administraţie şi este vorba şi despre atmosfera politică a judeţului Mureş. Trebuie să ne gândim, să negociem, să tratăm, să vedem cum putem duce la bun sfârşit. Scopul nostru, de fapt: am vrea să terminăm cu luptele politice din judeţul Mureş", a detaliat Brassai Zsombor.

Articolul integral poate fi citit aici