USL nu se poate încă desfiinţa: are datorii neplătite din campanie

(photos.com)

PNL a propus ca luni să aibă loc o întâlnire cu liderii PSD şi PC în vederea semnării unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale, însă aceştia au refuzat să participe la întâlnire.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, i-a invitat luni dimineaţă pe reprezentanţii PSD şi ai PC în fostul sediu USL din Aviatorilor pentru a discuta despre desfacerea USL.

Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, precizează, însă, într-un comunicat de presă, că PSD nu va da curs invitaţiei. "Partidul Social Democrat nu dă curs invitaţiei de a participa la întâlnirea propusă pentru data de 4 august 2014, întrucât bilanţul contabil aferent pentru anul 2013 al Uniunii Social Liberale conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central. Bilanţul este publicat în urma înregistrării la termen conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul ANAF, şi este supus controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă. Prin urmare, semnarea unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale nu poate fi operată până când această alianţă politică nu îşi achită integral datoriile înregistrate către furnizori", scrie Dolineaschi.

Datorii de un milion de lei

Secretarul general Marian Petrache a afirmat că datoriile din campanie se ridică la o sumă consistentă: "Din ce ne-au spus dumnealor, la un milion de lei. E vorba de cheltuielile făcute de USL în campania din 2012 în ţară la nivel central şi local".

Având în vedere datoria USL, Petrache a precizat că PNL propune reprezentanţilor PSD şi PC o nouă întâlnire pentru a se ajunge la o înţelegere amiabilă.