„Urmaşii lui Ştefan” - un ONG nou în Moldova, cu mesaj antiunionist

Încă nu este clar care este scopul formării acestei noi asociaţii „Urmaşii lui Ştefan” în Moldova. Cert este însă, că în urma obiectivelor lansate de membrii acesteia, mesajul este unul anti-unionist.
Membri ai organizaţiei „Urmaşii lui Ştefan”
Membri ai organizaţiei „Urmaşii lui Ştefan” (Captură foto)

În Republica Moldova a fost recent înregistrată o nouă Asociaţie Obştească numită „Urmaşii lui Ştefan”. Membrii acestui ONG sunt în mare parte tineri, care, în cadrul unei conferinţe de presă au anunţat că organizaţia a fost înregistrată la începutul lunii noiembrie.

"Urmaşii lui Ştefan este o mişcare de tineret care este bazată în exclusivitate pe voluntariat şi libera asociere a cetăţenilor. Noi ne propunem ca scop să adunăm şi să implicăm în activităţile noastre cât mai mulţi tineri din ţară”, a declarat liderul organizaţiei, Dumitru Roibu, conform privesc.eu.

Acesta a ţinut să menţioneze că membrii asociaţiei vor pune un accent deosebit pe „elementul de patriotism, dragoste faţă de ţară, regăsirea proprie în tot cu ceea ce trăieşte această ţară”. Preşedintele organizaţiei a mai specificat că îşi pun ca scop fortificarea în final a unei clase de „tineret puternică, capabilă să facă faţă provocărilor timpului, să reziste la diferite manipulări, la diferite jocuri care vin din exterior, cărora noi suntem supuşi şi din cauza cărora ţara noastră are de suferit”.

Printre scopurile Asociaţiei „Urmaşii lui Ştefan”, prezentate de Victor Cociul, au fost enumerate următoarele:

- promovarea cooperării în domeniul de tineret;

- promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor;

- educarea tinerei generaţii în spiritul patriotismului moldovenesc;

- promovarea intelectualilor moldoveni, oamenilor de cultură şi ştiinţă;

- promovarea patriotismului şi dezvoltării ţării;

- promovarea toleranţei etnice;

- promovarea consolidării statului de drept moldovenesc;

- promovarea reintegrării ţării;

- prevenirea inacţiunilor sau abuzurilor organelor statului în anumite condiţii;

- susţinerea şi promovarea iniţiativelor în domeniul de tineret la nivel internaţional.

Printre primele activităţi ale acestei organizaţii va fi organizarea campaniilor de recrutare a tinerilor din universităţi, licee, colegii şi alte structuri.

„Noi considerăm că tinerii ar trebui să fie mai raţionali în ceea ce ţine modul de analiză şi modul de percepţie a viitorului statului nostru. Eu cred că numai un tânăr patriot poate fi binevenit ţării sale şi anume din acest considerent atragem atenţia tinerilor pentru implicare în activităţile organizaţiei noastre”, a conchis Roibu.