Urmărit penal pentru luare de mită, Dorin Florea candidează pentru postul de primar al municipiului Târgu Mureş

Dorin Florea anunţă că va candida la primărie, chiar în ziua în care DNA l-a pus sub urmărire penală, pentru luare de mită, într-un nou dosar.
Dorin Florea, prim-vicepreşedinte PDL, primarul municipiului Târgu Mureş
Dorin Florea, prim-vicepreşedinte PDL, primarul municipiului Târgu Mureş (Epoch Times România)

Urmărit penal pentru luare de mită, primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a anunţat, miercuri, candidatura pentru al cincilea mandat de primar, relatează Realitatea.net.

Florea a declarat că va porni în cursa electorală ca independent susţinut de PNL şi de alte formaţiuni politice. Edilul şi-a anunţat candidatura chiar în ziua în care DNA a anunţat că primarul şi fiul său sunt urmăriţi penal pentru luare de mită într-un nou dosar de corupţie.

"Vă anunţ într-un mod cât se poate de clar, scurt şi la obiect, că am hotărât să candidez pentru următorul mandat, pentru că sunt lucruri atât de importante de la care nu pot lipsi. Iar în momentul în care instituţiile de cultură, de învăţământ şi toţi cei cu care am dus oraşul înainte m-au determinat să iau această decizie, o onorez. Sunt multe de făcut, vreau să sărbătorim cum se cuvine aniversarea de 400 de ani de la obţinerea statutului de oraş liber regal, dar vreau să fiu alături de voi să făurim ceea ce înseamnă un oraş sigur, un oraş fără conflicte şi un oraş care, la 100 de ani de la Marea Unire, să simtă că este într-adevăr un oraş european. Le mulţumesc şi românilor, şi maghiarilor care m-au încurajat să merg mai departe, mulţumesc Partidului Naţional Liberal care mă susţine şi celorlalţi. Candidez independent, pentru a respecta pe toată lumea, şi mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formaţiuni. Rămâne ca faptele să dovedească că ceea ce am făcut am făcut pentru oraş", a declarat Dorin Florea, co-preşedinte al PNL Mureş, într-o conferinţă de presă.

Florea a mai precizat că, alături de PNL, şi alte formaţiuni politice îi vor susţine candidatura.

Reamintim că Dorin Florea nu este caz singular. Şi Tudor Pendiuc, edil acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, a anunţat că va candida pentru al şaptelea mandat de primar al Piteştiului, iar Robert Negoiţă, pus recent sub urmărire penală într-un dosar cu un prejudiciu de 77.148.021 de lei candidează la Primăria Sectorului 4. Piedone, şi el titular de dosar penal vrea să candideze la Primăria Sectorului 4 şi strânge din nou semnături, după ce instanţa i-a respins candidatura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne