Urmărire penală pentru Liviu Negoiţă şi alţi doi responsabili din Primăria Sectorului 3

Acuzaţi că au emis autorizaţie de construire pentru un bloc P+7 într-o zonă în care regimul de înălţime maximă era parter plus 4 etaje, fostul primar Liviu Negoiţă, arhitectul şef şi secretarul general al Primăriei Sectorului 3 ar urma să fie puşi sub urmărire penală.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Curtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul lui Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, fost şi actual arhitect-şef al Sectorului 3, şi Marius Mihăiţă, fost şi actual secretar al Primăriei Sectorului 3, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Nicuşor Dan, preşedintele recent înfiinţatului partid Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), partid ce transpune (şi) în plan politic lupta dusă de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (ASB) pentru stoparea abuzurilor în materie de urbanism din Capitală, împotriva celor trei a fost formulată o plângere penală de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul după ce aceştia au semnat în 23.05.2008 o autorizaţie de construire pentru un imobil parter 7 etaje, situat în Calea Dudeşti nr. 94, într-o zonă în care regimul de înălţime maximă era parter 4 etaje.

"În data de 03.11.2009, Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire, reţinând că aceasta depăşeşte regimul de înălţime al zonei. Totuşi, în total dispreţ faţă de decizia instanţei de judecată, la două zile după ce Tribunalul anulase autorizaţia pentru construcţia din Calea Dudeşti, în data de 05.11.2009, cei trei au emis o nouă autorizaţie de construire pentru un imobil de parter 9 etaje în aceeaşi locaţie", se mai precizează în comunicat.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a emis ordonanţa de clasare (neînceperea urmăririi penale), dar prin hotărârea pronunţată în dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat ordonanţa Parchetului şi a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale împotriva celor trei. Hotărârea este definitivă.

Nicuşor Dan mai reaminteşte că prin Sentinţa civilă pronunţată în dosarul 40971/301/2012, Judecătoria Sectorului 3 a dispus demolarea construcţiei din Calea Dudeşti nr. 94. Hotărârea nu este definitivă.

Recomandăm, pe această temă: Sentinţă fără precedent în materie de urbanism. Un bloc ridicat ilegal poate fi demolat de vecinii afectaţi, pe cheltuiala primăriei (Video)

“Aceeaşi corupţie pe care o vedem în achiziţiile publice este şi în direcţiile pentru construcţii din primării. Contra şpagă s-au dat etaje în plus, s-a construit pe spaţiul verde, iar consecinţa este aglomerarea oraşului, sufocarea traficului şi poluarea aerului pe care îl respirăm. Este necesară o curăţenie generală în administraţia publică din Bucureşti, iar hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este un pas în această direcţie”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Reamintim că, recent, USB a lansat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea Planului de curăţenie generală în primăriile din capitală. Planul propus de Nicuşor Dan vizează transparentizarea activităţii în administraţiile locale. Acţiunea are loc în contextul în care primarul general (acum suspendat) este arestat pentru fapte de corupţie în timp ce alţi doi primari de sector, Vanghelie şi Chiliman, sunt şi ei cu dosare pe rol. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne