Uraganul Matthew ucide peste 300 de persoane în Haiti

După reluarea comunicării cu unele sate izolate din Haiti, numărul morţilor provocat de uraganul Matthew a crescut brusc la peste 300, şi autorităţile se aşteaptă ca numărul victimelor să crească în zilele următoare.
Bărbat stă lângă locuinţa sa devastată de uraganul Matthew în Croix Marche-a-Terre, Haiti, 6 octombrie 2016
Bărbat stă lângă locuinţa sa devastată de uraganul Matthew în Croix Marche-a-Terre, Haiti, 6 octombrie 2016 (HECTOR RETAMAL/AFP/Getty Images)

Oficialii haitieni susţin că de când a apărut uraganul Matthew, numărul morţilor a crescut brusc, în condiţiile în care distrugerile provocate în zonele izolate devin tot mai clare. Statul american Georgia, ca şi statul Florida, au luat măsuri de evacuare a cetăţenilor, în condiţiile în care furtuna a ajuns vineri pe coasta americană.

Numărul persoanelor ucise de uraganul Matthew în Haiti a crescut rapid joi la câteva sute, fiind anunţate în principal de localnicii din satele care au reuşit să ia contact cu lumea exterioară la câteva zile după ce ciclonul a măturat naţiunea.

În condiţiile creşterii rapide a numărului victimelor, numărul victimelor anunţate de diferite agenţii şi comitete guvernamentale a fost diferit. Conform Reuters, pe baza rapoartelor oferite de oficialii pentru protecţia civilă, furtuna a ucis cel puţin 339 de persoane.

“Câteva zeci de persoane” au fost ucise în oraşul de coastă Les Anglais în Departamentul de Sud, a declarat Louis Paul Raphael, reprezentant al guvernului central în regiune. În interiorul ţării, în apropiere de Chantal, numărul morţilor a crescut seara la 90, a declarat joi primarul oraşului.

Matthew este cel mai puternic uragan care a lovit Caraibe din anul 2007, când afăcut ravagii ciclonul Felix. Mathew se apropie acum de Florida ca ciclon de Categoria 4.

Patru persoane au fost ucise în weekendul trecut în Republica Dominicană, care împarte insula Hispaniola cu Haiti.

Devastările produse în Haiti au forţat autorităţile să amâne alegerile prezidenţiale programate pentru această duminică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință