UPDATE: Traian Băsescu: "Am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

UPDATE: Administraţia Prezidenţială a publicat pe site-ul preşedinţiei investigaţiilor medicale efectuate de Traian Băsescu în data de 10 iulie a.c., la Spitalul Militar din Bucureşti.

Comisia multidisciplinară formată din 12 medici a concluzionat că Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei. Raportul poate fi citit la la http://www.presidency.ro/static/Raport_medical_presedintele_Romaniei_domnul_Traian%20Basescu_2014.pdf

* * *

"Am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează", a afirmat joi preşedintele Traian Băsescu, declarând că îi autorizează pe medicii care i-au făcut anul acesta vizita medicală să dea relaţii oricărui ziarist interesat de starea sa de sănătate.

Declaraţia preşedintelui survine după ce postul de televiziune România TV, patronat de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Victor Ponta, a susţinut că preşedintele ar suferi de boala Parkinson şi că ar fi avut două atacuri cerebrale.

"Nu a existat niciun astfel de incident de sănătate (...), am o singură boală, am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează", a declarat preşedintele, citat de Hotnews.

"Aş face o precizare, pentru că am văzut că un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare - am aflat despre atacuri cerebrale, internări la Spitalul Militar, la Fundeni, la Viena - le-aş spune că autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta când mi-am făcut vizita medicală, deci public îi autorizez să dea relaţii oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a preşedintelui. Nu a existat niciun astfel de incident de sănătate, cel puţin în cei 10 ani, nu ştiu după ce îmi termin mandatul. Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează", a declarat şeful statului într-o declaraţie de presă susţinută pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înainte de a pleca la summitul Asia-Europa (ASEM) de la Milano, Italia.

Miercuri seara, la scurt timp după ce preşedintele Băsescu a susţinut o conferinţă de presă la Cotroceni pe subiectul complicităţii între Victor Ponta şi SIE, România TV a anunţat, preţ de peste jumătate de oră, că va difuza "imagini exclusive ţinute ascunse până acum cu Traian Băsescu". La ora 22.00, RTV a prezentat câteva imagini cu preşedintele în timpul a varii apariţii publice, din care, susţineau reprezentaţii postului, s-ar fi putut vedea cum îi tremură mâna, acest lucru fiind catalogat de postul TV drept un semn al bolii Parkinson.

De asemenea, România TV a mai susţinut că surse medicale au declarat că Băsescu ar fi suferit două atacuri cerebrale şi că ar fi mers la Viena pentru un control medical. Postul lui Sebastian Ghiţă nu a cerut poziţia Preşedinţiei şi a speculat fără a avea la bază un document medical, mai scrie Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne