UPDATE: Referatul DNA vizând reţinerea şi arestarea preventivă a deputaţilor Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila a ajuns în Parlament

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Referatul DNA vizând arestarea preventivă a deputaţilor Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila, acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul în care a fost arestată preventiv fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a ajuns în Parlament, relatează HotNews.

Comisia juridica are la dispoziţie 3 zile pentru a daun raport pe acest subiect.

* * *

UPDATE: Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Marko Attila-Gabor şi Teodorescu Cătălin - Florin, cercetaţi de DNA în acelaşi dosar în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este arestată preventiv.

* * *

DNA a demarat procedurile în vederea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Cătălin Florin Teodorescu (PDL), cercetat pentru abuz în serviciu, în acelaşi dosar în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este arestată preventiv.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis luni către procurorul general al României, Tiberiu Niţu, cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului.

"Din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Teodorescu Cătălin Florin, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avute în vedere gravitatea faptelor, modul şi circumstanţele de comitere a acestora, anturajul şi mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale şi celelalte împrejurări privitoare la persoana acestuia.", se arată în comunicatul remis de DNA Epoch Times.

În aceeaşi cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Oanei Vasilescu, la data faptelor vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru infracţiunea abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit datelor publicate de procurorii anticorupţie, Cătălin Florin Teodorescu şi Oana Vasilescu, sunt suspectaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Informaţiile arată că Teodorescu şi Vasilescu ar fi facilitat, în 2011, aprobarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat de 62 de milioane de euro solicitate de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Stelian ar fi un apropiat al lui Dorin Cocoş (fostul soţ al Elenei Udrea) iar în 2006, Gheorghe Stelian i-ar fi vândut actualului lider PMP un teren în Floreasca.

"La data de 15.03.2011, inculpaţii Teodorescu Cătălin Florin şi Vasilescu Oana, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Nuţiu Emil, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren în suprafaţă de 13 hectare, situat în Bucureşti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.", se precizează în comunicatul DNA.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne