UPDATE: Magistraţii Înaltei Curţi au stabilit un nou termen în dosarul lui Ponta

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit următorul termen în dosarul Turceni-Rovinari, la data de 23 octombrie. Până la acea dată se depun excepţii şi obiecţii ale apărării, relatează stiripesurse.ro.

La primul termen, care a avut loc luni, 21 septembrie, premierul nu s-a prezentat, pe motiv că "nu a fost citat" şi că nu are "surse la DNA, arată B1 TV.

***

Procesul în care premierul Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, începe luni, de la ora 12:00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Premierul Ponta nu a mai ajuns la ÎCCJ, el fiind reprezentat de un avocat.

În acelaşi dosar sunt vizaţi şi senatorul Dan Şova, alături de Dan Laurenţiu Ciurel, Dumitru Cristea şi Octavian Laurenţiu Graure, toţi trei deţinând, la data faptelor, funcţii de conducere în cadrul complexelor Rovinari sau Turceni.

Premierul Ponta a fost trimis joi în judecată, în stare de libertate. El a fost pus iniţial sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Turceni-Rovinari, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier era necesară aprobarea Camerei Deputaţilor, care a refuzat însă, pe 9 iunie, ridicarea imunităţii premierului Ponta.

Procurorii anticorupţie au disjuns cauza privind conflictul de interese pe motiv că vizează şi alte persoane faţă de care nu s-au finalizat cercetările, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Cauza a fost disjunsă pentru a se face în continuare cercetări în legătură cu împrejurarea comiterii acelor presupuse fapte în care sunt implicate şi alte persoane.

Pentru mai multe detalii despre dosarul Turceni-Rovinari vă recomandăm să citiţi Victor Ponta, Dan Şova & co, trimişi în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.