UPDATE: Elena Udrea poate merge luni în Parlament. Dezicize ÎCCJ

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că Elena Udrea poate merge luni în plenul Camerei Deputaţilor, relatează B1 TV.

* * *

Cercetată în arest la domiciliu în dosarul Microsoft, Udrea vrea să se prezinte luni în faţa colegilor săi deputaţi, care vor dezbate cererea vizând urmărirea penală şi de arestare a sa în dosarul Gala Bute.

Reamintim că procurorii DNA au cerut pe 16 februarie un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acuzaţiile vizează atribuiri de contracte în dosarul Gala Bute.

În cauza respectivă, Camera Deputaţilor a încuviinţat deja urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru infracţiunile de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

Ulterior însă, potrivit procurorilor DNA "au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârşirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaţilor, arată DNA. Unele dintre aceste fapte intră în conţinutul infracţiunii de luare de mită pentru care a fost obţinut avizul Camerei Deputaţilor şi completează latura obiectivă a acesteia, în timp ce celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a noi infracţiuni de luare de mită."

În schimb, Elena Udrea susţine că ceea ce i se întâmplă este o tentativă de a i se închide gura, practic, o consecinţă a războiului său cu şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne