UPDATE: CMC a stabilit data referendumului privind demiterea lui Chirtoacă. Ghimpu: Este unica soluţie a binomului Plahotniuc-Dodon

Nu există probe pentru ca edilul Capitalei să fie condamnat şi eliberat din funcţie, de aceea Plahotniuc şi Dodon au decis că singura soluţie pentru a-l demite pe Chirtoacă ar fi referendumul, afirmă liderul PL.
Mihai Ghimpu, preşedintele PL din R. Moldova
Mihai Ghimpu, preşedintele PL din R. Moldova (facebook.com)

UPDATE:Consiliul Municipal Chişinău a decis marţi că referendumul pentru demiterea Primarului suspendat al Chişinăului Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. Întrebarea la care locuitorii Capitalei urmează să răspundă va fi: "Sustineţi revocarea Primarului General al Municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă?"

Decizia a fost adoptată cu 26 de voturi - ”pentru” şi 15 - ”împotrivă”.

*****

Curtea de Apel Chişinău a adoptat luni decizia prin care a respins recursul lui Dorin Chirtoacă şi al avocatului său şi au menţinut în vigoare încheierea Judecătoriei Chişinău sediul Buiucani prin care a fost constituit grupul de iniţiativă privind revocarea din funcţie a Primarului Capitalei prin referendum. Astfel, preşedintele fracţiunii socialiştilor din Consiliul Municipal, Ion Ceban, susţine că va propune la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău (CMC) stabilirea datei desfăşurării referendumului. ”Prealabil 19 noiembrie. Sperăm să avem suportul altor fracţiuni, poate chiar şi celor din PL. Ştiu că sunt doritori. În primăvară am putea avea alegeri noi în Chişinău.”

În context, liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu a declarat că şedinţa de la Curtea de Apel Chişinău urma să aibă loc pe 12 septembrie, dar din motive necunoscute, judecătorii peste noapte au schimbat examinarea pentru 11 septembrie. ”Şi ce credeţi că au decis?... Păi, ceea ce li s-a ordonat: să fie referendum! De ce? Pentru că binomul Plahotniuc-Dodon, chiar dacă i-au mai prelungit pentru a treia oară lui Dorin Chirtoacă arestul la domiciliu încă cu 30 de zile, ştiu prea bine că şi arestarea, şi suspendarea lui din funcţia de Primar General sunt ilegale! Şi că toată lumea, inclusiv oficialii europeni, au înţeles că dosarele sunt eminamente politice!”

Mihai Ghimpu notează că nu există probe pentru ca edilul Capitalei să fie condamnat şi eliberat din funcţie, de aceea ”aceştia doi au decis că singura soluţie care le-a mai rămas pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă şi a înhăţa Primăria este referendumul”.

”Decizia privind data desfăşurării referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă urmează s-o ia consilierii municipali ai lui Dodon şi Plahotniuc, posibil ca acest lucru să se întâmple chiar mâine, pentru că şedinţa CMC din ziua de joi, 8 septembrie a fost amânată pentru ziua de mâine, 12 septembrie. Au rămas câteva ore şi vom vedea cine sunt cei 34 de consilieri, care vor susţine desfăşurarea referendumului pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de Primar General al municipiului Chişinău”, a adăugat preşedintele PL atenţionând că până în prezent nicio instituţie din R. Moldova nu a constatat că Primarul General Dorin Chirtoacă nu ar fi respectat interesele comunităţii ori nu şi-a exercitat în mod adecvat atribuţiile de serviciu - prevederi legale obligatorii pentru iniţierea unui referendum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe