[UPDATE]Anunţul că veteranii războiului de pe Nistru părăsesc Platforma DA - o diversiune politică

În presa de la Chişinău se vehiculează că veteranii nemulţumiţi de faptul că Platforma civică DA s-a transformat într-un partid politic, veteranii războiului de pe Nistru au votat în favoarea părăsirii Platformei DA. Alţi membri afirmă contrariul, anunţul fiind catalogat drept manipulare.
Protest organizat de Platforma DA
Protest organizat de Platforma DA (Epoch Times România)

UPDATE: Contactat de reporterul Epoch Times, vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale şi membru al asociaţiei de veterani, Constantin Boişteanu a dezminţit afirmaţiile făcute pe data de 23 iulie de Radu Prisac.

Potrivit lui Boişteanu, adunarea veteranilor de pe Nistru nici nu a avut loc, iar afirmaţiile lui Prisac făcute exclusiv pentru postul de televiziune Realitatea TV sunt menite să discrediteze Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Atunci când Platforma DA, pe atunci civică, a pus la vot tranziţia de la platformă la partid, veteranii războiului de pe Nistru au votat în favoarea acestui lucru. A fost menţionat şi atunci că cine doreşte rămâne în Platformă, iar ceilalţi pot adera la Partid”, a afirmat pentru Epoch Times, Boişteanu.

Mai mult, în opinia acestuia, veteranii războiului consideră că schimbarea în Moldova poate fi făcută doar printr-o forţă politică, iar anunţul de ieri, potrivit căruia veteranii părăsesc Platforma DA, a fost doar o diversiune.

***

Veteranii războiului de pe Nistru au decis să părăsească Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”. În urma şedinţei consiliului veteranilor, pentru această decizie au votat o majoritate de 23 de reprezentanţi. Contra acestei decizii au votat 20 de membri, în timp ce o persoană s-a abţinut, a comunicat secretarul Uniunii, Radu Prisac, pentru postul de televiziune Realitatea TV.

„Cu votul majoritar, Consiliul naţional a votat ieşirea din Platforma Demnitate şi Adevăr”, a afirmat Prisac. Potrivit acestuia, veteranii s-au arătat nemulţumiţi că platforma civică se transformă în una politică.

„Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” s-a transformat într-un partid. Majoritatea membrilor Platformei civice au devenit membri de partid. Adică noi am avut careva înţelegeri cu platforma civică, nu cu partidul politic DA. Iniţial Platforma civică a avut unele revendicări, care ulterior s-au transformat în altele”, a menţionat Prisac pentru sursa citată.

Totodată, membrii Consiliului de veteran intenţionează să discute şi cu membrii Platformei DA despre nemulţumirile acestora. În acest sens, consiliul veteranilor anunţă că în următoarele săptămâni, consiliul va convoca o adunare împreună cu liderii Platformei.

Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei civice, a refuzat să comenteze decizia veteranilor.