Universitatea Bucureşti cere demiterea unui prodecan după declaraţiile năucitoare ale acestuia la un post de radio

Preotul Vasile Răducă
Preotul Vasile Răducă (Screenshot Youtube)

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan. Solicitarea vine în urma unor derapaje pe care preotul Răducă le-a avut în cadrul emisiunii „Răspundem ascultătorilor” din 27 mai, la postul Radio Trinitas, emisiune cu tema „Darul naşterii de prunci”, informează edupedu.ro

În cadrul emisiunii respective, Răducă a făcut declaraţii năucitoare când a abordat tema violului. Astfel, preotul este de părere că atunci când violul se sfârşeşte cu graviditate, femeia „l-a consimţit şi i-a plăcut să se repete”.

„Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, ar fi spus Răducă.

Aceasta nu a fost singura ieşire în decor a preotului. Acesta a mai afirmat: “Vă rog să reţineţi că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.

În urma acestor declaraţii ale preotului Răducă, postul de radio Trinitas a fost sancţionat cu somaţie de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Universitatea Bucureşti a anunţat că se delimitează de afirmaţiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile şi a solicitat demiterea prodecanului de la Teologie pentru declaraţiile sale controversate.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne