Ungaria va recruta mii de “vânători de frontieră” pentru a apăra gardul sârb împotriva imigranţilor

Autorităţile ungare au publicat mai multe materiale video promoţionale în care arată grăniceri în helicoptere şi bărci de viteză cu scopul de a atrage doritori pentru forţa de protecţie a frontierei ţării.
Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Captură Foto)

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că persoanele ale căror cereri sunt acceptate “vor proteja frontierele ungare, locuinţele ungare şi vor apăra Europa”.

Orban a precizat: “Nu există terorism aici, nu există violenţe în masă, nu există camioane conduse în mulţimi de oameni. Dar, vă rog nu uitaţi că acest lucru nu înseamnă că astfel de atrocităţi nu ni se pot întâmpla şi nouă”.

Noilor cadeţi li se cere să apere gardul de la frontiera sârbo-ungară pe o distanţă de 175 km. Aşa-zişii “vânători de frontieră” vor fi însărcinaţi ca, în fiecare noapte, să oprească imigranţii să sară gardul.

Aceşti “vânători” vor primi un instructaj normal dec poliţie, inclusiv pentru utilizarea armelor de foc, precum şi informaţii despre Islam sau alte culturi cu care ar putea intra în contact.

Orban a adăugat: “Adevărul este că Europei i-ar fi fost mult mai bine dacă nu ar fi atacat măsurile luate de Ungaria, care s-au dovedit a fi viabile şi utile şi care, de atunci, au fost adoptate de tot mai multe ţări.

“Adevărul este că imigraţia ilegală şi migrarea nelimitată ameninţă simultan securitatea vieţii noastre de zi cu zi, realizările economice şi cultura noastră”.

Luna trecută, peste 80 de imigranţi au fost prinşi în fiecare noapte încercând să pătrundă ilegal în Ungaria. Majoritatea lor au sărit gardul de frontieră sau au tăiat porţiuni din el. Imigranţii au fost ulterior escortaţi de poliţie înapoi la frontieră şi trimişi în Serbia.