Ungaria oferă ajutor pentru protejarea graniţei europene externe

Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Getty Images)

Premierul ungar anti-imigraţie a susţinut că stoparea afluxului masiv de imigranţi prin Balcani este singurul succes avut de Europa cu privire la gestionarea acestei probleme.

Viktor Orban s-a oferit marţi să ajute micuţul stat Muntenegru să îşi protejeze graniţele împotriva imigranţilor, insistând că regiunea Balcanică ar trebui să rămână închisă pentru imigranţii care doresc să ajungă în vestul Europei, potrivit AP.

După convorbirile cu omologul muntenegrean Dusko Markovic, Orban a declarat că “Europa încă face greşeli grave”, susţinând că “singurul succes a fost închiderea rutei balcanice, care a avut loc datorita Ungariei”.

Guvernul Orban a construit un gard cu două rânduri de sârmă ghimpată la graniţa sudică cu Serbia, după ce sute de mii de imigranţi au trecut prin zona respectivă în 2015.

Recent, unii imigranţi şi-au îndreptat atenţia către Muntenegru şi Bosnia pentru a ajunge în vestul Europei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe