Undă verde pentru operaţiunea de salvare a băieţilor blocaţi într-o peşteră din Tailanda

Membri ai echipelor de salvare pompează apă la intrarea în peştera Tham Luang din Chiang Rai, Tailanda, 2 iulie 2018.
Membri ai echipelor de salvare pompează apă la intrarea în peştera Tham Luang din Chiang Rai, Tailanda, 2 iulie 2018. (Linh Pham/Getty Images)

Autorităţile tailandeze au lansat duminică dimineaţa o operaţiune pentru salvarea a 12 băieţi şi a antrenorului lor de fotbal dintr-o peşteră inundată din nordul Tailandei, unde aceştia au rămas blocaţi timp de 2 săptămâni.

Datorită faptului ca nu a mai plouat abundent, nivelul apei nu a creascut şi mai mult în peştera Tham Luang, însă previziunile meteo nefavorabile au forţat începerea operaţiunii.

“Astăzi este ziua D. Băieţii sunt pregătiţi pentru a înfrunta orice provocare”, a afirmat şeful operaţiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn.

Operaţiunea va dura între 2 şi 3 zile, potrivit oficialilor, care au precizat că 18 scafandri au fost trimişi în peşteră.

Băieţii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor sunt blocaţi în peştera Tham Luang de când apele au blocat calea de ieşire în 23 iunie. Scafandrii au găsit grupul 10 zile mai târziu.

Până acum, s-a amânat evacuarea copiilor din cauză că aceştia nu erau pregătiţi şi nu au deprins tehnica necesară pentru o astfel de operaţiune.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe