Un vis al vechilor liberali - reîntoarcerea lui Antonescu

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Nu numai că există un grup anti-PDL în noul PNL, dar acesta este pe cale să ia şi forma juridică. Nemulţumiţi de fuziunea cu pedeliştii, dar şi de modul în care conduce Alina Gorghiu, un grup de liberali apropiaţi lui Crin Antonescu au decis să lanseze "Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875" - un ONG care este la un pas să devină realitate, informează bn24.ro

Grupul de liberali de gardă veche, care îşi doresc o reîntoarcere a lui Antonescu în prima linie a partidului, vor lansa duminică, la Hotel Royal din Bucureşti, ONG-ul care îşi propune să creeze o platforma pentru construirea unei mase critice în PNL, în perspectiva Congresului din 2017.

"Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875" a atras deja câţiva parlamentari liberali, printre ei numărându-se şi deputatul Radu Zlati, un colaborator apropiat al lui Crin Antonescu.

Preşedintele provizoriu al Asociaţiei, fostul deputat PNL George Şerban, a declarat pentru BreakingNews24, că au fost deja depuse actele la Tribunal pentru înregistrarea ONG-ului.

"Scopul acestui Club, a cărui lansare este, nu întâmplător, la 24 mai, este să militeze pentru păstrarea identităţii politice a PNL. Clubul nu face parte din PNL, având şi membri, nu puţini, care nu sunt înscrişi în PNL. Dar, niciodată, Clubul nu va acţiona împotriva PNL, a cărui identitate politică vrea să o apere.

Au mai existat şi chiar există astfel de cluburi, asociaţii, legate direct sau indirect de PNL. Mi-e greu să spun dacă acest club ar fi existat fără fuziunea (încă reversibilă) a PNL cu PDL. După cum cred că n-ar fi existat dacă nu se simţea nevoia apărării identităţii politice a PNL", a declarat George Şerban, adăugând că asociaţia nu este neapărat o structură pentru Crin Antonescu, cât una care se opune fuziunii cu PDL.

Invitat la lansarea de duminică, fostul şef al PNL, Crin Antonescu, nu a respins ideea, au dezvăluit surse liberale pentru publicaţia citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.