Un tren a intrat în coliziune cu un tir lângă Caracal

Transporturi feroviare, tren de transport călători
Transporturi feroviare, tren de transport călători (Epoch Times România)

Un tren a intrat în coliziune cu un tir, la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din Caracal, circulaţia feroviară fiind blocată pe ambele sensuri între Caracal şi Fărcaşele. Accidentul a avut loc în jurul orei 12.30 iar cei peste 160 de pasageri ai trenului InterRegio 1692, Timişoara - Bucureşti sunt în siguranţă.

Mecanicul locomotivei este uşor rănit la umăr, în urma impactului, precizează CFR într-un comunicat de presă remis Epoch Times. Ambulanţa şi pompierii s-au deplasat la faţa locului, iar echipele feroviare au intervenit pentru eliberarea gabaritului căii ferate şi iau toate măsurile care se impun pentru reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Potrivit sursei citate, şoferul tirului nu a respectat indicaţiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat în coliziune cu trenul Interregio 1692, Timişoara - Bucureşti. Trecerea la nivel era semnalizată acustic şi luminos.

Traficul feroviar a fost întrerupt iar două trenuri Interregio (IR 1691, Bucureşti - Timişoara şi IR 1824, Deva - Bucureşti) aşteaptă în gările adiacente redeschiderea circulaţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook