Un spectacol de mare efect îţi face un tur al Chinei

Tarek Malaty, Mariam Malaty şi Manal Soryal au fost încântaţi de performanţa Shen Yun 
Tarek Malaty, Mariam Malaty şi Manal Soryal au fost încântaţi de performanţa Shen Yun  (Matthew Little/The Epoch Times)
Când îţi anunţi spectacolul ca o renaştere a 5000 de ani de civilizaţie chineză, ar trebui să te asiguri că interpretarea pe care o pui în scenă îţi taie răsuflarea.

În acest caz, Shen Yun, un spectacol de muzică şi dans chinez interpretat la Living Arts Centre din Mississauga, nu dezamăgeşte, notează publicaţia Mississauga News.

Spectacolul, jucat în faţa unui public care a umplut până la refuz teatrul în seara deschiderii, reuneşte muzică, dans şi legende din toate colţurile tărâmurilor întinse ale Chinei.

Cu aproximativ 100 de dansatori, cântăreţi şi muzicieni – care trec prin aproximativ 400 de schimbări de costum – Shen Yun duce audienţa printr-un tur al Chinei cu opriri dese. Incorporând totul de la mituri de creaţie budiste, la călugări războinici şi chiar şi ceva numit Dansul Mongol al Bolurilor (da, există boluri), aceasta este producţia care cuprinde întreaga întindere a istoriei.

Piesele în grup mare sunt cele mai puternice. Alcătuite din aproximativ 15 dansatori care se mişcă absolut sincronizat, reprezintă cel mai înalt nivel de dans în ansamblu.

În timp ce bărbaţii au mişcările energice, punând în scenă lupte fictive, dansurile femeilor sunt cele mai extraordinare vizual. Îmbrăcate în culori vii, cu mânecile lungi de mătase care fac valuri şi rochii care plutesc în timp ce se răsucesc, aceste doamne crează dansuri dramatice.

Fiecare mişcare graţioasă de mână prezentată de dansatorii companiei Shen Yun este o palmă dată regimului de la Beijing.

Dar în spatele graţiei şi frumuseţii, acesta este un spectacol care are un mesaj clar. Producătorul său, compania Shen Yun Performing Arts, din New York, critică Partidul Comunist Chinez, acuzându-l de distrugerea culturilor care au supravieţuit de milenii. Una dintre scene arată huligani ai Partidului Comunist luând la bătaie oameni cu credinţe religioase şi turişti. O altă scenă înfăţişează un solist care cântă despre ameninţarea roşie.

Fiecare mişcare graţioasă de mână prezentată de dansatorii companiei Shen Yun este o palmă dată regimului de la Beijing.

Cuvintele „Shen Yun” în chineză evocă magia şi divinul. Este cu mult mai mult decât o atingere a acestora, în acest spectacol impresionant, conchide Mississauga News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură