Un român, pe traseul unei mite uriaşe: peste 100 de milioane de euro de la Airbus

Un bărbat din Bacău este suspectat de procurorii germani că ar fi intermediat o mită colosală dată de divizia militară a Airbus pentru vânzarea şi transferul unei producţii de tip offset a avioanelor de vânătoare Eurofighter în Austria.
Avion de luptă german Eurofighter Typhoon.
Avion de luptă german Eurofighter Typhoon. (Captură Foto)

Un necunoscut din România, Constantin Ster din Bacău, a intermediat transferul a cinci milioane de euro din peste o sută de milioane de euro care, conform procurorilor germani, ar constitui mită dată de concernul Airbus, scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe site-ul său.

Constantin Ster a avut nevoie de leasing ca să-şi ia o amărâtă de Dacia Duster şi de un credit “Prima casă” pentru un apartament de 30.000 de euro. Totuşi, procurorii germani au găsit probe că prin conturile firmei lui Ster din Dubai (o companie mică, acum inactivă) au trecut milioane de euro scurse intenţionat din concernul Airbus pentru a se duce în şpăgi.

A fost audiat de procurorii români în 2015 printr-o comisie rogatorie, la cererea procurorilor germani. Ster a confirmat o parte din informaţiile parchetului german, dar susţine că nu toate acuzaţiile care i se aduc sunt reale.

Pentru a citi mai multe pe tema asta intraţi aici.